GAZZE’DE İSRAİL SALDIRILARI : SİVİLLERİN DRAMI VE ULUSLARARASI TEPKİLER
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • GAZZE’DE İSRAİL SALDIRILARI : SİVİLLERİN DRAMI VE ULUSLARARASI TEPKİLER

GAZZE’DE İSRAİL SALDIRILARI : SİVİLLERİN DRAMI VE ULUSLARARASI TEPKİLER

ABONE OL
Aralık 13, 2023 09:28
GAZZE’DE İSRAİL SALDIRILARI : SİVİLLERİN DRAMI VE ULUSLARARASI TEPKİLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, uzun süren saldırılarla Gazze Şeridi’ni büyük ölçüde tahrip etti. Saldırılarda, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan binlerce sivil hayatını kaybetti. Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki savaş kabinesi, meşru müdafaa bahanesiyle sivil yerleşim yerlerini hedef alarak bir dizi savaş suçuna imza attı. Uluslararası kamuoyu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki gösterirken, Netanyahu ve diğer yetkililerin bu saldırılarda sorumluluğu nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanmalarını talep ediyor.

Sosyal medyada, İsrail’in savaş suçlarına dair her geçen gün yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Öne çıkanlardan biri, İsrail askerlerinin gözetiminde toprakla çevrili bir alanda toplanan hayatta kalmayı başaran Filistinlileri gösteren çarpıcı bir fotoğraf. İsrail medyası, alıkonulanların çoğunun Hamas üyesi olmadığını itiraf etti, bu da İsrail’in sivillere yönelik tutumundaki zor durumu bir kez daha ortaya koydu. Sosyal medyada paylaşılan skandal fotoğraf, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı baskı ve zorbalığı bir kez daha gündeme getirdi. Kapatılan alanlarda toplanan sivillerin durumu, uluslararası toplumda endişe ve eleştirilere neden oldu. İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dair dünya genelinde yükselen tepkiler, sivillerin yaşadığı dramatik durumu bir kez daha ön plana çıkardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.