DOLAR

32,4550

-0.13%
EURO

34,7429

-0.69%
ALTIN(gr)

2.440,04

0,17%
BİST 100

%
Giysiyi sanal giy otoyla sohbet et

Giysiyi sanal giy otoyla sohbet et

ABONE OL
Kasım 18, 2021 06:00
Giysiyi sanal giy otoyla sohbet et
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hanife Baş – İTÜ ARI Teknokent’in Kuluçka Merkezi İTÜ Çekirdek tarafından gerçekleştiren girişimcileri ağırlayan Big Bang Start-up Challenge için geri sayım başladı. Bu yıl 10’uncu yaşını kutlayan etkinlik, 2 Aralık’ta gerçekleşecek.

Geçen yıl 54 milyon TL’lik kaynağı girişimlere ulaştıran Big Bang’in, bu yıl çok daha büyük bir kaynak yaratması bekleniyor. Big Bang 2021’de pek çok girişimci yatırım çekmek için yarışacak. 600 girişimci arasından sıyrılarak bu yılki yarı finale 38 girişim kaldı. Bunların dört tanesinin hikayesini yazdık.

Kıyafeti sanal deneyin

Virtual Try, giyim markaları için sanal deneme kabini çözümleri sunuyor. Sanal alışverişte artırılmış gerçeklik teknolojisiyle kıyafetlerin denenmesini sağlıyor. Projeye geçen yıl kasım ayında başladılar. İki arkadaş tarafından kuruldu. Şu anda altı kişilik ekip oldular. İki giyim firmasıyla çalışıyorlar yeni firmalarla anlaşma aşamasındalar.

Virtual Try CTO’su Melih Ünsal, entegre oldukları web sitelerinde kullanıcıların ‘try on’ butonuna basarak fotoğraflarını yükledikleri ya da beden ölçülerini girdiklerinde kendi vücut ölçüleri ile birebir uyumlu avatarlarda kendilerine en uygun bedendeki kıyafeti görebildiklerini söyledi. Ünsal, “E-ticarette kıyafetin üzerlerinde nasıl duracağını bilememek önemli bir sorun. Bu sorunları kıyafetleri kullanıcılara sanal olarak deneterek çözüyoruz” dedi.

Evde spora canlı takip

DeepSport girişimi, kamera karşısında yapılan egzersizlere, yapay zeka sistemiyle anlık geri bildirim veren bir uygulama. Kurucuları Kamil Canberk Atik ve Bedirhan Selvi. Selvi, milli tekvandocu. Pandemi sırasında evde spor yaparken sakatlanınca Atik’le beraber bu girişimi kurmaya karar verdiler. Atik, DeepSport’ta yapay zeka kamerasının spor yapanı gördüğünü anlatarak, “Bütün eklemlerinizin konumunu tespit edip, vücut açılarınızı hesaplıyor ve pozisyonunuzu tanımlıyor. Böylece antrenmanda, tekrarları sayıyor, doğruluğu hesaplıyor, ‘kalçanı kaldır’ gibi sesli geri bildirimlerle de sizi aktif tutuyor. Spor yapan kişiyi antrenman esnasında görüyor ve yanlışlarını anlık olarak söylüyor. Kısa vadede kullanıcı sayısını artırmak istiyoruz” diye konuştu.

Aile danışmanlığı ile tüm dünyaya açılacak

Kidolog.com ise ebeveynlere gebelik dönemi ve çocuk 18 yaşına gelene kadar ihtiyaç duyabilecekleri tüm alanlarda online uzman desteği veriyor. Eray Uğurelli ve Burak Candan tarafından kuruldu. Uğurelli, bu yıl 15 Şubat’ta kurulduklarını ve siteleri üzerinden on kategoride ailelere uzman desteği verdiklerini anlattı. Yedi gün 24 saat hizmet verdiklerini belirten Uğurelli, “Şu anda web sitesi üzerindeyiz. Yakında mobil uygulamamız çıkacak. Hedefimiz dünyaya açılmak. Önümüzdeki ay İngiltere’ye açılıyoruz. Pek çok farklı ülke hedefimizde. İki yatırım aldık bugüne kadar. 8 kişilik ekip olduk” diye konuştu.

Arabayla konuşturan yapay zeka

Yapay zekalı araç asistanı uygulamaları artıyor. Bunlardan biri de ‘Hologram Görüntüsü ve Yapay Zeka Teknolojisine Sahip Akıllı Araç Asistanı’. Asistan, araç sahibini tanıyıp duygusal bağ kurarak sorulara cevap verip donanımların sesle kontrol edilebileceği, aynı zamanda hologram görüntüsüyle gerçeğe yakın bir görüntüye sahip. Şirketin kurucusu Serdar Sultanoğlu, “İnsanlar arabalarına yüzbinlerce lira vererek satın alıyor fakat arabalar metal yığını olmaktan öteye gidemiyor. Geliştirilen bu sistemle araçlarla duygusal bağ kurulabilecek. Sistem, tanıyacak, öğrenecek, konuşacak, söylenenleri anlayacak, öneriler sunacak, sorulara cevap verebilecek” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.