HÜKÜMET,BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYOR : İŞTE DETAYLAR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • HÜKÜMET,BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYOR : İŞTE DETAYLAR

HÜKÜMET,BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYOR : İŞTE DETAYLAR

ABONE OL
Aralık 15, 2023 15:00
HÜKÜMET,BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYOR : İŞTE DETAYLAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde giderek artan başıboş sokak köpekleri sorunu, hükümet tarafından ele alınarak çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda yaptığı açıklamada, sokak hayvanları sorununa dair gelen şikayetlere karşı bir çözüm yolu bulacaklarını ifade etmesi, üç bakanlığın ortak bir çalışma başlatmasına neden oldu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz‘ın başkanlığında Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın katılımıyla yürütülen çalışmada, dünyadaki örnekler incelenerek bir taslak hazırlandı.

Yapılan çalışmada, başıboş köpek sayısındaki kontrolsüz artışın, yerel yönetimlerin sorumluluklarını yerine getirememesi gibi faktörler belirlendi. Dünyadaki örnekler de göz önüne alınarak hazırlanan taslağa göre, başıboş köpekler önce barınaklara yerleştirilecek ve daha sonra sahiplendirilmeleri sağlanacak.
Avrupa ülkelerinde uygulanan bir model doğrultusunda, sokak hayvanları sayım ve kısırlaştırma işlemlerinin ardından bölgedeki barınaklara yerleştirilip sahiplendirilmek için ilanlar yapılacak. Ancak sahiplendirme gerçekleşmezse, hayvanların uyutulma yöntemi uygulanacak.
Taslak çalışmanın tamamlandığı belirtilirken, 2024 yerel seçimlerinden önce gerekli mevzuat değişikliklerinin yapılması ve uygulamanın hayata geçirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, yerel yönetimlerin yetki ve görevlerinin de yeniden belirlenmesi masada.
Valilikler tarafından yapılan çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2,8 milyon başıboş sokak hayvanı tespit edilmiş durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.