İKA’da seri üretim başlıyor

İKA’da seri üretim başlıyor

ABONE OL
Kasım 15, 2021 00:48
İKA’da seri üretim başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Gölbaşı’nda düzenlenen İnsansız Kara Araçları ve Askeri Robotik Teknolojiler Töreni’nde, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. arasında Ağır Sınıf İnsansız Kara Aracı; SSB ile Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN), Best Grup, Elektroland ve Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) arasında ise Orta Sınıf İnsansız Kara Araçları Seri Üretimine Dair Niyet Beyanı İmza Töreni yapıldı.

Hedef sürpriz teknolojiler

Törende konuşan Savunma Sanayii Başkanı Demir, şunları ifade etti: “Teknolojide yaşanan çalışmalara paralel olarak hızlı bir gelişme gösteren insansız kara araçlarının kullanımının ilerleyen dönemlerde oluşturacağı faydalara bağlı olarak daha da artacağını değerlendirmekteyiz. İnsansız hava araçlarında sağladığımız başarıyla beraber kara ve deniz hatta deniz altı araçların da benzeri bir sistemi ortaya koymak, hatta çok rollü insansız araçlara doğru yol almak, buna ilave olarak da robotik sistemler ve yürüyen sistemlere doğru da çalışmak gerektiği aşikar…  Eğer yarınların gelişmelerini bugünden öngöremezsek yarın harekat alanında karşımıza çıkacak bazı unsurlar bize sürpriz etkisi yapabilir. Ama bizim amacımız; tam tersine hasımlarımıza sürpriz etkisi yapabilecek bazı teknolojileri sahaya vermektir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.