İran başkanı Hamaney, Hamas Siyasi Ofis Lideri Heniyye ile görüştü
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • İran başkanı Hamaney, Hamas Siyasi Ofis Lideri Heniyye ile görüştü

İran başkanı Hamaney, Hamas Siyasi Ofis Lideri Heniyye ile görüştü

ABONE OL
Haziran 22, 2023 07:12
İran başkanı Hamaney, Hamas Siyasi Ofis Lideri Heniyye ile görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran lideri Ali Hamaney ile Filistin’den Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Filistin’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

İran resmi ajansı IRNA’ya göre, Hamaney, başkent Tahran’da, Heniyye ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Hamaney, Filistinli gençlerin sorumluluk duygusunu ve onların bireysel ve toplu olarak mücadele sahnesine çıkışlarının önemli bir konu olduğunu belirtti.

Filistinli gruplar arasındaki birlik ve beraberliğe dikkati çeken Hamaney, son Gazze saldırılarında İsrail’in gruplar arasında bölünmeler yaratmaya çalıştığını ifade etti.

Hamaney, bu çabaların boşa çıkarıldığını dile getirerek, birlik ve beraberlik konusuna daha çok odaklanılması ve güçlü bir şekilde yola devam edilmesi gerektiğini söyledi.

“Filistin toprakları tüm Müslümanlarındır. Bu nedenle Müslümanların onu özgürleştirmek için sahaya inmesi gerekiyor.” diyen Hamaney, bunun dini bir görev olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Hamas Hareketinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, başta Batı Şeria olmak üzere işgal altındaki bölgelerdeki son gelişmeler hakkında Hamaney’e bilgi verdi.

Heniyye, İran’ın Filistin halkına ve işgale karşı destek konusunda ön cephede yer aldığını belirterek, direnişin şu an en iyi hallerinden birinde olduğunu ve Filistin sokağına ilham verdiğini söyledi.

Gazze’ye ablukanın sonlandırılmasını isteyen Heniyye, Filistin halkının dik duruşunun desteklenmesi ve bu yöndeki çabaların artırılmasını talep etti.???????

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.