ISESCO, Libya’daki tarihi yapıtların bakım ve tamirine hazır

ISESCO, Libya’daki tarihi yapıtların bakım ve tamirine hazır

ABONE OL
Eylül 12, 2023 03:36
ISESCO, Libya’daki tarihi yapıtların bakım ve tamirine hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fas merkezli İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (ISESCO), Libya’nın doğusunu etkisi altına alan Daniel fırtınasından zarar gören kentlerdeki tarihi eserlerin bakım ve onarımına hazır olduğunu duyurdu.

ISESCO internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Libya’daki fırtınada hayatını kaybedenler için Libya halkına ve hükümetine başsağlığı, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

Bu korkunç tabiat olayıyla mücadelede Libya’nın yalnız bırakılmayacağı belirtilen açıklamada, örgütün ihtisas sahibi olduğu alanlarda Libya makamlarına her türlü desteğin verileceği kaydedildi.

Örgütün, bu bağlamda Libya’da selden etkilenen tarihi eserlerdeki zararın tespit edilmesi ve bakım ile onarım çalışmalarına destek vermeye hazır olduğu aktarıldı.

Örgüt ayrıca, 16 Eylül’de yapılması planlanan 2023 Bingazi İslam Dünyası Kültür Başkenti kutlamalarının ikinci bir duyuruya kadar ertelenmesine karar verdi.

Libya’nın doğusundaki “hükümetin Başbakanı” Usame Hammad, daha önce yaptığı açıklamada, sadece Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söylemişti.

Libya doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe ise Derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden 1500’den fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını ifade etmişti.

Libya’da Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkede yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler için 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Orta Akdeniz’de etkili olan “Daniel” fırtınası Libya’nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilemişti.

Libya’nın doğusundaki yetkililer, fırtına nedeniyle tüm kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmesi, dükkanların kapatılması ve sokağa çıkma yasağını içeren bir dizi önlem almıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.