İSTANBUL EMLAK PİYASASINDA KİRA FİYATLARINDA YÜZDE 15’lİK DÜŞÜŞ : NEDENLERİ VE BEKLENTİLER
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • İSTANBUL EMLAK PİYASASINDA KİRA FİYATLARINDA YÜZDE 15’lİK DÜŞÜŞ : NEDENLERİ VE BEKLENTİLER

İSTANBUL EMLAK PİYASASINDA KİRA FİYATLARINDA YÜZDE 15’lİK DÜŞÜŞ : NEDENLERİ VE BEKLENTİLER

ABONE OL
Aralık 14, 2023 15:41
İSTANBUL EMLAK PİYASASINDA KİRA FİYATLARINDA YÜZDE 15’lİK DÜŞÜŞ : NEDENLERİ VE BEKLENTİLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, son aylarda İstanbul genelinde kiralarda yüzde 10-15’lik bir düşüş yaşandığını açıkladı. Özellikle büyükşehirlerdeki yüksek kira fiyatları, ev sahipleri ve kiracılar arasında tartışmalara neden olurken, yapılan kapsamlı çalışmalar ve düzenlemelerle birlikte sıfır konut ve otomobil fiyatlarında görülen düşüşler, kira fiyatlarına da yansımaya başladı.
Aşa, düşüşün devam edeceğini belirterek, “Son iki üç aya baktığımız zaman yüzde 10-15’lik bir düşüş var. Daha önce 20 bin, 22 bin, 23 bin istenilen evler şu anda 17 bin, 18 binden tutulabiliyor.” dedi. Düşüşün nedenlerini açıklayan Aşa, özellikle talebin azalması, kentsel dönüşümün tamamlanması ve İstanbul’un tercih edilmemesi gibi faktörleri sıraladı.

Kısa vadeli kiralamalara yönelik yapılan düzenlemelerin de fiyat düşüşünü etkilediğini ifade eden Aşa, bu konuda yapılan düzenlemelerin piyasada uzlaşma zeminini yüzde 50’ye kadar düşürdüğünü belirtti. Aşa, “Talebi azaltan her faktör fiyatın düşmesine sebep oluyor.” diye ekledi. İstanbul genelindeki emlak piyasasındaki düşüş, özellikle günlük kiralama konutlarda da hissedildi. Aşa, günlük kiralık evlerde de bir azalma yaşandığını ve bu durumun emlak piyasasına etki ettiğini söyledi. Günlük kiralık evlerin uzun vadeli kiraya verilmesi gerektiğini belirten Aşa, kısa vadeli kiralamalara yönelik yapılan düzenlemelerin de piyasada arzı kısıtladığını ifade etti. İstanbul’da yaşanan kira fiyatlarındaki düşüş, ev sahipleri ve kiracılar arasında dengeyi sağlamaya yönelik olumlu bir adım olarak değerlendirilirken, Aşa, önümüzdeki aylarda fiyatlarda daha fazla düşüş beklendiğini söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r