İSTANBUL PHOTO AWARDS 2023 SERGİSİ AÇILDI : AA’NIN GÜÇLÜ FOTOĞRAF HİKAYELERİ SERGİLENDİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • İSTANBUL PHOTO AWARDS 2023 SERGİSİ AÇILDI : AA’NIN GÜÇLÜ FOTOĞRAF HİKAYELERİ SERGİLENDİ

İSTANBUL PHOTO AWARDS 2023 SERGİSİ AÇILDI : AA’NIN GÜÇLÜ FOTOĞRAF HİKAYELERİ SERGİLENDİ

ABONE OL
Aralık 20, 2023 10:03
İSTANBUL PHOTO AWARDS 2023 SERGİSİ AÇILDI : AA’NIN GÜÇLÜ FOTOĞRAF HİKAYELERİ SERGİLENDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelişen olayları anlık olarak takip eden Anadolu Ajansı’nın düzenlediği “Istanbul Photo Awards 2023” fotoğraf yarışmasının dördüncü sergisi, CSO Ada Ankara’da görücüye çıktı. Açılışa katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AA’nın küresel bir marka olduğunu belirterek, AA fotoğraf servisinin dünya genelinde etkili bir medya üretim merkezi olduğunu ifade etti. Altun’un açıklamalarına göre, AA’nın günde ortalama 4 bin fotoğraf üretme kapasitesi, dünya genelinde haber üretim süreçlerine önemli bir etki sağlıyor. Türkiye medyasının uluslararası alandaki temsilcisi olan AA, nitelikli medya üretimine katkı sağlayarak küresel alanda tanınırlılığını artırıyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı, AA fotoğraflarının teknik ve sanatsal yönleriyle birlikte belgesel niteliğe sahip olduğunu vurgulayarak, özellikle Suriye iç savaşı, pandemi dönemi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail’in Gazze’deki saldırıları gibi olaylarda AA’nın önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Altun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dair AA’nın yaptığı haber ve belgeleme çalışmalarını öne çıkararak, foto muhabirlerinin zor şartlarda görev yaparak dünya kamuoyunu bilgilendirdiğini ifade etti. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği suçların belgeleri niteliğindeki “Kanıt” isimli kitabın Cumhurbaşkanı’na hediye edilmesi de bu çerçevede değerlendirildi. Altun, kitabın içeriğinde yer alan fotoğraf ve videoların, uluslararası hukuk çerçevesinde İsrail’in işlediği savaş suçlarını belgeleyen temel deliller olduğunu ifade etti. İletişim Başkanı, AA muhabirlerinin görevleri sırasında kaydettikleri materyallerin, uluslararası hukuk kuruluşları tarafından İsrail’e yöneltilen suçlamalara katkı sağladığını belirtti. Serdar Karagöz, kitabın önsözünde ise AA’nın Gazze’deki saldırıları belgeleme ve dünya gündemine taşıma kararlılığını vurgulayarak, AA muhabirlerinin işledikleri savaş suçlarını kayıt altına alarak insan hakları ihlallerini dünya kamuoyuna duyurduklarını ifade etti. Kitabın, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı uluslararası hukuk önünde hesap vermesine katkıda bulunması amaçlandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.