İYİ Parti’de ikinci Lütfü Türkkan toplantısı

İYİ Parti’de ikinci Lütfü Türkkan toplantısı

ABONE OL
Kasım 16, 2021 16:48
İYİ Parti’de ikinci Lütfü Türkkan toplantısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu saat 17.00’de toplanıyor.  Akşener, partinin en yetkili karar organı olan GİK’te, “Türkkan’ın disipline sevk sürecine ilişkin görüşleri” dinleyecek. GİK’te ortak görüş oluşması halinde, Türkkan’ın disipline sevkine ilişkin oylama yapılacak.

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş canlı yayında konuyla ilgili son bilgileri aktardı:

Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfretmesinin ardından gelen tepkiler gündemdeki yerini koruyor. Konu İYİ Parti’nin de gündeminde. Bugün saat 17.00’de İYİ Parti Genel Merkezi’nde İYİ Parti’nin en yetkili karar organı Genel İdare Kurulu toplantısı gerçekleştirilecek. Akşener, bu toplantıda partililerin Türkkan’ın disipline sevk sürecine ilişkin görüşlerini dinleyecek.

İHRACINA YÖNELİK BİR ADIM BEKLENMİYOR

Akşener, son olarak pazartesi günü milletvekilleriyle bir araya gelmiş ve vekillerin konuyla ilgili görüşlerini dinlemişti. Bugünkü toplantıda ortak görüş oluşması halinde oylamaya sunulacak ve kararın oylama sonucuna göre alınacağını söyleyelim. İYİ Parti’nin Türkkan’ın ihracına yönelik adım atması henüz beklenmiyor. Ancak muhtemel disiplin cezalarının kınama veya uyarı olabileceği belirtiliyor. Genel İdare Kurulu’nda bu yönde ortak bir karar çıkarsa disipline sevk işlemleri de başlayacak.

İLK TOPLANTIDA İHRACA KARŞI ÇIKILDI

Edinilen bilgiye göre pazartesi günü milletvekilleriyle görüşmüştü Akşener. Bu toplantıda vekillerin Türkkan’ın partiden ihraç edilmesine karşı çıktıkları belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.