‘İzinde yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz’

‘İzinde yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz’

ABONE OL
Kasım 15, 2021 13:24
‘İzinde yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde, siyasiler ve iş dünyası anma mesajları yayımladı. Mesajlar özetle şöyle:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: En büyük hayali, Cumhuriyet’i ilan ederek millet egemenliğini inşa etmek olan, tüm hayatını ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ ilkesine dayandıran Büyük Atatürk, kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ile tüm mazlum milletlerin de umudu olmuştur. Bugün bizler, Cumhuriyet’in fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür evlatları olarak verdiğimiz tüm mücadelelerde ondan ilham alıyoruz. Tek bir düşümüz var. Ülkemizin siyasi bağımsızlığını ekonomik bağımsızlıkla perçinleyerek ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyet’i, demokrasi ile taçlandırmak. Dostlarımızla birlikte yürüdüğümüz bu yolun sonunda, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında, liyakat esasına dayalı bir devlet kadrosunun inşa edileceğine, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacağımıza olan inancım tamdır.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: Bu topraklar üzerinde on bin yıllık geçmişe sahip asil Türk milleti olarak O’nun izinde yürümekten asla geri durmayacağız. Tam bağımsız Türkiye idealine olan bağlılığımızla demokratik, laik Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk’ü bir kez daha saygı, özlem ve minnetle yad ediyorum, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Emanetiniz olan Cumhuriyet’i yarınlara ulaştırmak, özgür ve zengin bir Türkiye inşa etmek için ülkemizin dört bir köşesinde çalışıyoruz. Umudumuzu ve gücümüzü, işgal koşullarında zorlu bir mücadele veren sizin ve silah arkadaşlarınızın hatırasından alıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında saygıyla anıyor; geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle yad ediyoruz. Kahraman ecdadımızın büyük fedakarlıklarla bizlere emanet ettiği vatanımızı ve medeniyet değerlerimizi her daim güçlendirerek geleceğe taşımak, şanlı tarihimize ve aziz milletimize vefa borcumuzdur. Hürriyetine meftun bir milletin mensupları olarak bugün bizlere düşen, bu mukaddes vatanı ilim, irfan ve hikmetle yüceltmek; devletimizin bekası ve milletimizin huzuru için var gücümüzle çalışmaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca: Kimsesizlerin kimsesi olan bu Cumhuriyeti bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmaktan, adını ağzına almaktan çekinenlerin, Atatürk’ün yerinin bu milletin gönlündeki doldurulamazlığını görmek için sadece 10 Kasımlarda değil, her gün yüreği Atatürk sevgisiyle çarpan milyonların sonsuz bağlılığına bakmaları yeterlidir. Korkuyla, baskıyla, tehdit ve yıldırmayla, sindirme politikalarıyla liderliğe soyunanların tarihten ve tüm dünyanın önünde saygıyla eğildiği Atatürk’ten alacağı çok fazla ders vardır.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Atatürk’ün emanetlerini koruyarak ve birbirimize sımsıkı sarılarak, ülkemizi uygarlık ve gelişmişlik yarışında en üst seviyeye çıkarmak için yorulmadan çalışacağız. Bu iş dünyasının, aziz milletimize sözüdür. Biz de bizden sonraki nesiller de ülkemizi daha da ileriye taşımak için durmaksızın çalışacağız.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol: Cesaret ve kararlılığı her kuşağa örnek olan Atatürk’ü anmak demek, onun bize kazandırdıklarını hatırlamak, düşünce ve ilkelerine sahip çıkarak sonsuza dek yaşatmak demektir. TİSK camiası olarak, onun ilke ve düşünceleriyle yol almaya, emanetine sahip çıkarak ülkemize değer katmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: O’nun ilke ve inkılaplarından, milletimize ve ülkemize sağladığı yeniliklerden, fikirlerinden, bizlere bıraktığı cumhuriyetten ve izinden asla şaşmayacağız. Çünkü Atatürk’ün çağdaş ve medeni ilkelerinden şaşmak hem vatana ihanet olurken hem de ülkemizi felakete sürükler. Aramızdan bedenen ayrılmış olsa da fikirleri, yaptığı büyük devrimler, cumhuriyetimiz sonsuza kadar bizimle olacak.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, ülkemiz ekonomisini üretim, yatırım, ihracat ve istihdam temelleri üzerinde yükseltmek için çalışıyoruz. Bugünün istiklal mücadelesinin ekonomik bağımsızlıktan geçtiği bilinciyle, istiklal ve istikbalimiz için işimizin başında var gücümüzle mücadele vereceğiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.