Kadının güvenliği için sanal kuşatma

Kadının güvenliği için sanal kuşatma

ABONE OL
Kasım 11, 2021 05:00
Kadının güvenliği için sanal kuşatma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önder Yılmaz – Facebook, kadınların sosyal medyada emniyetine ilişkin yürüttüğü çalışmaları TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda açıkladı. Facebook yetkilisi, komisyona sunduğu bilgi notunda çocuklara yönelik geliştirilen uygulamaların yanı sıra kadınların sosyal platformlarda güvende hissetmeleri ve istismarın nasıl önleneceğine ilişkin bilgilere yer verdi. “Kadın emniyetine ilişkin taahhüdümüz eskiden beri süregelmektedir” diyen Facebook, kadın emniyeti uzmanlarının yardımıyla, kullanıcıları internette istismardan korumak için güçlü ilkeler ve internetteki deneyimi kontrol etmek için araçlar geliştirdiklerini bildirdi.

200’ü aşkın kuruluş

Facebook, “Rıza dışı mahrem görüntülerin paylaşımıyla mücadele etmek için gelişmiş bir teknolojimiz bulunuyor ve platformumuzu kullanan tüm kadınların güvende hissetmelerini sağlamak için çeşitli kaynaklar geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Facebook, platformlarda kadınlara yönelik çalışmaları geliştirmek için tüm dünyada 200’ü aşkın kuruluş ve uzman ile yıllardır çalışmalar yürüttüklerine vurgu yaparak, “Kadın emniyeti danışmanlarını içeren özel bir grup kurduk. Bu uzmanlar, alanlarında öne çıkan kişiler ve hem internette hem internetin dışında kadınların emniyetini artırmaya muazzam miktarda katkıda bulundular. Onlarla geçmişte devamlı olarak çalıştık ve özel olarak internette kadınların emniyetini artırmaya yönelik düzenli üç aylık toplantılar gerçekleştireceğiz.”

13 kişilik danışman

Belirledikleri Global Kadın Emniyeti Uzmanı Danışmanları’yla da sürekli temas halinde olduklarını aktaran ve 13 danışmanın isimlerini aktaran Facebook, “Facebook’un kadınlar için emniyetli bir yer olmasını sağlamak için gelecek ay Global Kadın Emniyeti Uzmanı Danışmanlarımızla çalışacağız” bilgisini verdi. Kadınların önemsediği kişiler ve ortak hedeflerle bağlantı kurmak için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamayı önemsediklerini bildiren Facebook, “Facebook uygulama ve hizmet ailesinde kadınları korumaya yardımcı olmak için kullanılabilecek araç ve kaynakların incelendiği çevrimiçi emniyet eğitimleri bulunmakta” dedi.

‘Emniyette tutacağız’

Facebook bilgi notunda şunları kaydetti: “Facebook olarak, kadınların internetin sunduğu tüm ekonomik fırsat, eğitim ve sosyal bağlantı imkanlarına eşit erişim sahibi olması gerektiğine inanıyoruz. Net ilkeler yazma, uzmanlarla etkileşim kurma ve istismarın gerçekleşmesini en başında önlemeye yardımcı olacak yüksek bir teknoloji geliştirme dahil olmak üzere platformumuzu kadınlar için daha emniyetli bir yer haline getirme konusunda kapsamlı bir yaklaşımı benimsiyoruz.”

Facebook, Meclis Dijital Mecralar Komisyonu’na kadınlarla ilgili çalışmalarını anlattı.

Facebook: Taciz ilkemiz herkes için geçerlidir

Kadının korunmasına yönelik ilkelere değinen Facebook, “ilkeler, dünya genelinde birçok yerde yasadışı olan, rıza dışı paylaşılan mahrem görüntülerin paylaşımı gibi kadınları orantısız biçimde etkileyen davranışlara karşı kuralları içerir. Tacize karşı kurallarımız net. Taciz ilkemiz hem tanınmış hem tanınmamış kişiler için geçerli” dedi.

‘Şikâyet edin’ tavsiyesi

Kadınları internetin dışında tutmakla tehdit eden davranışla mücadele etmek için güvenlik tavsiyelerinde bulunan Facebook, şunları önerdi: “Güvenlik kontrolünün kullanılması, güçlü şifreler oluşturulması, iki faktörlü kimlik doğrulaması yapılması, tanınmayan cihaz ve hesaplarla ilgili alarm kurulması, gizlilik ayarı kontrolü yapılması, bağlantıda kalmak istenmeyen arkadaşların çıkarılması/engellenmesi, çıplaklık, nefret söylemi veya şiddet girişimi varsa beklemeksizin şikâyet edilmesi.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.