‘Millet İttifakı çatlamıyor’

‘Millet İttifakı çatlamıyor’

ABONE OL
Kasım 18, 2021 02:36
‘Millet İttifakı çatlamıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ile TBMM’deki makamında CHP’nin tezkere tutumunun ardından gelen tepkileri, iddiaları ve Millet İttifakı’nı konuştuk.

ASGARİ MÜŞTEREKLERDE BİR ARADAYIZ: Biz ittifak içerisindeyiz, birlikte hareket ediyoruz fakat ayrı siyasi partileriz. Dünya görüşlerimiz, yoğurt yiyişimiz ayrı. Biz ortak asgari müştereklerde bir araya geliyoruz. O nedir, vatanın birliği ve bütünlüğü, bayrağımız, parlamenter sistem. Tezkere konusunda, dış politika konusunda hatta iç politikada farklı görüşlerimiz, ayrıştığımız noktalar olabilir. Bunda bizim yürüdüğümüz yoldan ayrışmamızı gerektirecek bir nokta yoktur.

GEREKÇELERİMİZİ PAYLAŞIYOR: Tezkerede önümüze 2 yıl diye bir şey getiriyorsunuz. Fırat’ın doğusunu tezkereden çıkartıyorsunuz. Tezkereye ‘hayır’ dedik. İYİ Parti de ‘evet’ dedi. İYİ Parti bizim gerekçelerimizi paylaşmıyor mu? Söylemlerinden anladık ki gerekçelerimizin hepsini paylaşıyor. Ama farklı yoğurt yeme biçimiydi bu.

HALK ANLATACAK: (MHP Genel Başkanının “CHP’nin gizli gündemini halka anlatın” talimatı) Bugüne kadar halkın arasında değildiler. CHP vesilesiyle eğer halkın arasına gireceklerse onlar için ileri bir adımdır bu. Ama halk MHP’nin anlattıklarına inanacak durumda değil. Gittiler dediler ki “CHP tezkereye hayır dedİ.” Vatandaş derse ki “Andımızı kaldırdı, neden sesiniz çıkmadı? Türkiye Cumhuriyeti’nin adını tabelalardan çıkartmaya kalktılar, bunlarla nasıl beraber oldunuz? Biz açız, yoksuluz, siz devlet kadrolarında bir avuç insana yer veriyorlar diye millete yapılan zulme göz yumuyorsunuz”, ne diyecekler merak ediyorum. İnanın yanlarında olmayı çok arzu ediyorum. Onlar bizi anlatmaya gittiklerinde, halk da kendisini onlara anlatacak. Ayna tutacak, kendi yüzlerini gösterecek. Umut ediyorum ki kendilerini gördüklerinde bulundukları noktanın ne kadar vahim olduğunu, durdukları yerin ne kadar kendi tabanlarına ihanet içerisinde olduğunu görürler.

‘Muhalefet blokunu parçalamak istiyorlar’

MUTABAKAT VAR: (Cumhurbaşkanı adaylığı konusu) Tam mutabakat var. Herkes soruyor, “Sizin cumhurbaşkanı adayınız kim?” diye. Burada bir kavga, kargaşa içerisinde değiliz.

ŞAMAR YİYECEK: İktidar partisinin tek yolu kalmıştır, muhalefet blokunu parçalamak. Muhalefet blokunu çatlatan herkes siyasette milletten büyük bir şamar yiyecektir. Herkes bunun bilinciyle hareket ediyor bu tarafta. Dimdik duruyorlar, ayrışmayı düşünmüyorlar. Millet diyor ki “Bunlar bizi yok ettiler, parçalıyorlar, yoksulluğa ittiler. Bu bloku çatlatan olursa, siyasette bizi karşısında görecek.” Herkes bunu bildiği için adımını ona göre atıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.