RİZE ÇAYELİ AÇIKLARINDA KEŞFEDİLEN PETROL,BÖLGE HALKINI COŞTURDU : ZENGİNLEŞECEĞİZ!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • RİZE ÇAYELİ AÇIKLARINDA KEŞFEDİLEN PETROL,BÖLGE HALKINI COŞTURDU : ZENGİNLEŞECEĞİZ!

RİZE ÇAYELİ AÇIKLARINDA KEŞFEDİLEN PETROL,BÖLGE HALKINI COŞTURDU : ZENGİNLEŞECEĞİZ!

ABONE OL
Aralık 22, 2023 11:16
RİZE ÇAYELİ AÇIKLARINDA KEŞFEDİLEN PETROL,BÖLGE HALKINI COŞTURDU : ZENGİNLEŞECEĞİZ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize Çayeli Açıklarında Keşfedilen Petrol, Bölge Halkını Sevindirdi!
Türkiye, enerji sektöründeki dışa bağımlılığı azaltmak ve yerli kaynaklara dayalı enerji üretimini artırmak amacıyla denizde ve karada yürütülen sondaj çalışmalarına hız verdi. Bu çerçevede Karadeniz’in batısında keşfedilen doğalgaz rezervlerinden sonra Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarında yapılan sondajda deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu tespit edildi. Bu önemli keşif, bölge halkını büyük bir sevince boğdu. Çayelili vatandaşlar, keşfedilen petrolle birlikte ekonominin canlanacağına olan inançlarını dile getiriyor. “Oh oh çok sevindim!” diyen bir Çayelili, petrol çıkarılmasıyla birlikte yöre halkının zenginleşeceğine olan inancını dile getirdi. “Oh oh oh! Çok sevindim. Vallahi çok sevindim. Kalkındıracak ülkeyi. Kazamız kalkınacak, Rizemiz kalkınacak, insanımız kalkınacak.

Ekonomimiz kalkınacak, herkes zengin olacak. Çok güzel.” şeklinde sevincini ifade etti. Türkiye sınırları içinde bulunan her kaynağın vatandaşlar için sevindirici olduğunu belirten Şükrü Taş, “Vallahi çıktıysa, bu petrol memleketin ekonomisine katkı sağlar. Buda bizim için sevindirici bir şeydir. Topraktan yeter ki bir şey çıksın. Biz bunun hastasıyız. Topraktan veya denizden çıkan bir şey her zaman bu ülkeyi kalkındırmıştır. Artısı var eksisi yok.” dedi. Petrol çıkışının Türkiye için faydalı olacağını ifade eden Hasan Yener, “Vallahi yöremiz için iyi bir şey. Bu petrol topluma karşı kazandırılması için çıkartılması gerekiyor. Bu petrol Osmanlı döneminden beri varmış. Çayeli’ne, yöremize faydalı bir şey olacak. Biz bir vatandaş olarak sevindik. Çıksın da Türkiye için faydalı olsun yeter” şeklinde konuştu. Gelecek nesiller için iyi bir haber olduğunu söyleyen Recep Dereci, “Çayeli için çok iyi oldu. Rize-Artvin havalimanı yapıldı, Çayeli’nin çok işine yaradı. Petrol çıkartıldığında Çayeli daha çok kalkınır. Biz yaşlandık ama gelecek için çok iyi oldu” dedi. Petrolün çıkmasının gelecek nesilleri rahat ettireceğini belirten Güngör Köse ise “Petrol çıkmasına çok sevindik. Biz çocukluğumuzda yüzerken bazen görüyorduk. Petrol olduğunu düşünüyorduk. O zamanlar devletimizin imkanları kısıtlıydı. Bizi sevindirecekler. Ülkemiz zengin olsun istiyoruz. Burada bizden sonra gelecek olan nesiller rahat etsin. Dışa bağımlılığımız azalsın.” diye konuştu. Bu önemli gelişme, bölgenin ekonomik kalkınması ve enerji sektöründeki yerli üretimin artması adına umut verici bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.