Samuray kılıçlı dehşet!

Samuray kılıçlı dehşet!

ABONE OL
Kasım 18, 2021 14:24
Samuray kılıçlı dehşet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

FERİT ZENGİN İstanbul – Ankara’da bir inşaat şirketinde mimar olarak çalışan Başak Cengiz (28), bir bankanın 2 aylık projesinde çalışmak için İstanbul Ataşehir’e geldi. Projenin mimari çizimlerini yapan genç kadın, önceki akşam saat 19.00 sıralarında kaldığı otele gitmek için işyerinden ayrıldı. Cengiz, Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak’ta yürürken elinde samuray kılıcı bulunan Can Göktuğ Boz’un (27) saldırısına uğradı. Saldırgan, kılıcı daha önceden hiç tanımadığı Başak Cengiz’in karnına 15 kez sapladı. Kanlar içerisinde yere yığılan kadın çevredekilerin çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Polisi kılıçla karşıladı

Olay sonrası harekete geçen polis, güvenlik kamera kayıtlarını takip ederek katil zanlısı Boz’un evine ulaştı. Polisleri kapıda samuray kılıcıyla karşılayan ve kendisine yaklaşılması halinde polisleri öldüreceğini söyleyen zanlı, zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Yalnız yaşadığı evinde olayda kullanılan samuray kılıcının da olduğu 16 kılıç ve bıçak ele geçirilen saldırgan gözaltına alındı.

Kan donduran ifade

Saldırganın ilk ifadesinde “Televizyonda gördüğüm samuray filmlerinden etkilendim. O hareketleri denedim” dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Boz, savcılıktaki ifadesinde “18 yaşında uyuşturucu kullandığım için tedavi gördüm. 5 yıl önce İstanbul Avrupa yakasında bir hastanede uyuşturucu ile alakalı 17 gün yatılı olarak tedavi gördüm. Yine 5 yıl önce unutkanlık ile alakalı tedavi gördüm” dedi. Katil zanlısı mahkemedeki ifadesinde de “Olay günü sinirlerim ve moralim bozuktu. Bir anlık öfke ile istemeden yaptım. Bir kadını öldürmek daha kolay olduğu için kadın öldürmeyi tercih ettim. Maktulü tanımıyorum. Maktulü gördükten sonra arkasından yürüdüm, internet ortamından satın almış olduğum kılıcı çantamdan çıkarıp 4 kere sapladım. Sonra eve gittim, üzüntüm ve moralimin bozukluğu geçti” şeklinde savunma yaptı. Saldırganın avukat olan annesi Ayşe Nejla Yomraloğlu da hakimlikte “Kendisi 14 yaşından beri psikolojik tedavi görmektedir. Akıl sağlığının yerinde olmadığını ben de gözlemledim. Bu sebeple gözlem altına alınmasını ve tedavisinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. Zanlı, ‘Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

İki gün sonra evine dönecekti

Hayatını kaybeden Başak Cengiz’in, İstanbul’daki geçici görevini tamamlayıp cumartesi Ankara’daki evine döneceği öğrenildi. Kızının cenazesini teslim alan baba Avni Cengiz, “Kızım mesaiye kalmış. Servis gittiği için kaldığı otele yürüyerek gitmek istemiş. Eline leblelebi almış yiyormuş. Kendi halinde bir çocuktu. Bunu yapan ‘meczup’ diyorlar. Perişan olduk. Hak ettiği cezayı alması, yapanın yanına kar kalmaması lazım” dedi.

Suç aleti 75 santimetre uzunluğundaki samuray kılıcı.

Komşuları: Hepimizi kesebilirdi

Vahşi cinayetin zanlısı Can Göktuğ Boz’u, yaşadığı sitedeki komşuları anlattı. Boz’un komşusu Bahar Akkanat, “Benim yan bloğumda oturuyordu. 6 ay boyunca bağırtı seslerini duyuyordum, bize ailesi yaşıyor denmişti. 3 ay önce polis çağırdım sesten rahatsız olup. Sabaha karşı küfürler edip duvarlara vuruyordu. Benim çocuğum var, bu sitede neredeyse 300 tane çocuk var. Hepimizi kesebilirdi. Herkes onu şizofren ilaçlarını alıyor zarar vermez diye kabullenmişler. Evinde samuray kılıcıyla oturuyormuş. Yönetimdeki çalışan, evin içerisi mühimmat dolu diyor. Bir sürü kesici alet varmış. Dizi ve filmlerden etkilendim birini öldürmem gerekiyordu demiş” diye konuştu. Boz’un bir diğer komşusu da, “Geçen gün kılıcı çocuklara göstermiş. Çocuklara kılıcı sallayarak ‘Öldüreceğim sizi’ demiş. Bu insanın hastanede olması gerekiyor neden burada?” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.