ŞEHİTLERİN ARDINDA BİRLEŞEN TÜRKİYE : TERÖRE KARŞI ORTAK DURUŞ VE SİYASİ ARENADAKİ TARTIŞMALAR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ŞEHİTLERİN ARDINDA BİRLEŞEN TÜRKİYE : TERÖRE KARŞI ORTAK DURUŞ VE SİYASİ ARENADAKİ TARTIŞMALAR

ŞEHİTLERİN ARDINDA BİRLEŞEN TÜRKİYE : TERÖRE KARŞI ORTAK DURUŞ VE SİYASİ ARENADAKİ TARTIŞMALAR

ABONE OL
Aralık 27, 2023 09:09
ŞEHİTLERİN ARDINDA BİRLEŞEN TÜRKİYE : TERÖRE KARŞI ORTAK DURUŞ VE SİYASİ ARENADAKİ TARTIŞMALAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Suriye’nin kuzeyinde meydana gelen hain terör saldırılarında, 12 kahraman vatan evladı şehit düşerek Türkiye’yi yasa boğdu. PKK’nın gerçekleştirdiği bu alçak saldırılar sonucunda hayatını kaybeden kahramanlar, Türkiye’nin dört bir yanında dualar ve tekbirler eşliğinde son yolculuklarına uğurlandı. Şehitlere yapılan vefa gösterileri devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetleri hain PKK’nın inlerine yönelik operasyonlarını sürdürdü. Hava harekatlarıyla onlarca hedef imha edilirken, terörle mücadelede kararlılık bir kez daha ortaya konuldu.

Siyaset sahnesinde de yaşanan gelişmeler dikkat çekti. TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerine rağmen, alınan acı haberle birlikte milletvekilleri terörle mücadelede ortak bir duruş sergilemek amacıyla harekete geçti. AK Parti, MHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin grup başkanvekillerinin imzasıyla yayınlanan ortak bildiriye, CHP ve DEM Parti’nin imza atmaması ise dikkatleri çekti. CHP’nin ve DEM Parti’nin bildiriye mesafe koyması, parti içinde tartışmalara neden oldu. Parti içinden birçok milletvekili, terörle mücadelede ortak bir duruş sergilemek adına bildiriye imza atılması gerektiğini savunarak karara itiraz etti. Kulislerde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu karardan rahatsız olduğu ve partisinin bildiriye imza atmamasını yanlış bulduğu konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun, partinin terörle mücadelede daha güçlü ve birlikte durması gerektiğini vurguladığı belirtiliyor.Türkiye, bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içinde, teröre karşı ortak bir duruş sergileme çabasıyla bir kez daha dayanışma içinde olduğunu gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.