ŞİMŞEK : SERMAYE PİYASALARINI DERİNLEŞTİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEF,BORSA İSTANBUL 150 YIL TÖRENİNDE
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ŞİMŞEK : SERMAYE PİYASALARINI DERİNLEŞTİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEF,BORSA İSTANBUL 150 YIL TÖRENİNDE

ŞİMŞEK : SERMAYE PİYASALARINI DERİNLEŞTİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEF,BORSA İSTANBUL 150 YIL TÖRENİNDE

ABONE OL
Aralık 22, 2023 15:09
ŞİMŞEK : SERMAYE PİYASALARINI DERİNLEŞTİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEF,BORSA İSTANBUL 150 YIL TÖRENİNDE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’un 150. yıl Gong Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunarak, sermaye piyasalarını derinleştirmenin önemine vurgu yaptı. Şimşek, küçük yatırımcıların bilinçli olması gerektiğini ve bu doğrultuda üniversite öğrencilerine finansal eğitim verildiğini belirtti. Finansal okuryazarlığın önemine değinen Bakan, Borsa İstanbul’un oyun alanı olmadığını vurguladı. Şimşek, Borsa İstanbul’un 150. yılı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:


“Borsamız sermaye piyasalarının çok değerli bir platformudur. Çok değerli bir kurumudur. Bunun sağlıklı işlemesi bizim açımızdan çok önemlidir. Borsamızın sağlıklı işlemesi firmalarımızın en önemli itici gücü olacaktır. Borsa bir oyun olanı değildir. Bunu da vurgulamak istiyorum. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) yaptığı çalışmalar önümüzdeki dönemde çok daha önemli bir konuma gelecektir.” Bakan Şimşek, finansal istikrarın sağlanması ve piyasaların daha da açılması için Orta Vadeli Programa (OVP) güvenin arttığını belirterek, 2024’te piyasaların daha fazla açılacağını ifade etti. Şimşek, OVP’nin sermaye piyasalarını derinleştirmeyi hedeflediğini vurgulayarak, finansal okuryazarlık konusunda da çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Şimşek’in konuşmasının devamında, Türkiye’nin ekonomik büyümesi, Borsa İstanbul’un geleceği ve küresel borsalarla kıyaslamalar gibi konularda önemli açıklamalara yer verildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından BIST 500 endeksinin açılışı da gerçekleştirildi. Bu önemli açıklamaların yapıldığı Borsa İstanbul’un 150. yıl töreni, ekonomi ve finans dünyasında büyük yankı buldu. Finansal okuryazarlık ve sermaye piyasalarının derinleştirilmesi konularındaki çabalar, üniversite öğrencilerine yönelik finansal eğitim, Türkiye’nin ekonomik performansı, ve 2024 hedefleri, Borsa İstanbul’un geleceğine dair öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.