SINIR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN İRAN-TÜRKİYE SINIRINDAKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • SINIR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN İRAN-TÜRKİYE SINIRINDAKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

SINIR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN İRAN-TÜRKİYE SINIRINDAKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR

ABONE OL
Aralık 15, 2023 08:33
SINIR GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN İRAN-TÜRKİYE SINIRINDAKİ ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran ile Türkiye arasındaki 295 kilometrelik sınırın güvenliğini sağlamak amacıyla yürütülen güvenlik duvarı, gözetleme kulesi ve hendek kazma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların ana hedefi, özellikle düzensiz göçmenlerin İran üzerinden Türkiye’ye geçişlerini engellemek ve sınır bölgesindeki güvenliği artırmaktır. Ankara Jandarma İstihkam Komutanlığı’na bağlı ekipler, sınırdaki mayınları temizleyerek duvar ve hendek kazma çalışmalarına güvenli bir şekilde devam etmektedir.

Şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalarda 170 kilometrelik bir bölüme güvenlik duvarı örülmüş, 346 kilometrelik bir alana hendek kazılmış ve toplamda 103 elektro optik kuleden 74’ü tamamlanmıştır. Güvenlik duvarının tamamlanan kısmına jiletli tel çekilmiş ve toplam 210 kulelik bir sistemle sınır hattı sürekli kontrol altında tutulmaya çalışılmaktadır. Güvenlik önlemleri, düzensiz göçmenlerin geçişlerini önlemek, kaçakçılık faaliyetlerini engellemek ve terörist sızmalarını önlemek amacıyla üst düzeyde tutulmaktadır. ASELSAN tarafından geliştirilen çeşitli teknolojik ekipmanlar, sınır bölgesinde sürekli gözetleme ve kontrol sağlamaktadır. Güvenlik güçleri, “Hudut Namustur” anlayışıyla hareket ederek her türlü yasa dışı olaya müdahale etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.