SURİYELİLER TÜRKİYE’DE VERGİ VERİYOR : BAKAN ŞİMŞEK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • SURİYELİLER TÜRKİYE’DE VERGİ VERİYOR : BAKAN ŞİMŞEK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

SURİYELİLER TÜRKİYE’DE VERGİ VERİYOR : BAKAN ŞİMŞEK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

ABONE OL
Aralık 21, 2023 08:06
SURİYELİLER TÜRKİYE’DE VERGİ VERİYOR : BAKAN ŞİMŞEK ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesini ele aldı. Konuşmasında enflasyon hedefleri, para politikası, yapılan destekler ve Suriyelilerden vergi alınıp alınmayacağı konularına değinen Şimşek, Suriyelilere yönelik vergi eleştirilerine yanıt verdi. “Suriyeliler vergi vermek zorundalar ve veriyorlar”
Bakan Şimşek, Suriyelilere yönelik vergi alınmadığı eleştirilerine karşı şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde bulunan yabancılar, şirket kurarlarsa kurumlar vergisine, işletme açarak şahsi faaliyetlerde bulunuyorsa gelir vergisine tabidir. Ülkemizde bulunan Suriyeliler veya başka bir ülke uyruklulara yönelik herhangi bir özel vergi istisnası bulunmamaktadır. Suriyeli veya başka ülke uyruklu insanlar vergi vermek zorundadır ve bu konuda özveri göstermektedir.”

“Kayıt dışı çalışma sadece Türkiye’deki yabancılarla ilgili değil”
Bakan Şimşek, kayıt dışı çalışmanın Türkiye’deki yabancılarla sınırlı olmadığını belirtti. Kayıt dışı çalışma oranını önemli ölçüde düşürdüklerini ifade eden Şimşek, yüzde 50’lerden yüzde 27’lere kadar bir azalmaya ulaştıklarını ancak daha fazla mesafe kat edilmesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.