TBMM’DE ACI KAYIP : SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ HAYATINI KAYBETTİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TBMM’DE ACI KAYIP : SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE ACI KAYIP : SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ HAYATINI KAYBETTİ

ABONE OL
Aralık 14, 2023 15:22
TBMM’DE ACI KAYIP : SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ HASAN BİTMEZ HAYATINI KAYBETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında fenalaşarak yere yığılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez hayatını kaybetmesi, Türk siyasetini yasa boğdu. Dışişleri Bakanlığı bütçesi üzerine konuşma yaparken rahatsızlanan Bitmez’e İyi Partili doktor vekil Turhan Çömez’in müdahalesi yapıldı, ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada Bitmez’in genel durumunun dün geceden itibaren bozulmaya başladığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat ettiğini belirtti.

TBMM’de resmi tören düzenlenecek. TBMM’de bugün saat 16.00’da Hasan Bitmez için resmi tören düzenlenecek. Cenaze namazı ise yarın Cuma namazını takiben Fatih Camii’nde kılınacak ve ardından Merkez Efendi’de defnedilecek. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da Hasan Bitmez’in vefatı üzerine bir açıklama yaparak, “Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve ‘Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.’ Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz!” ifadelerini kullandı. Hasan Bitmez’in özgeçmişi 1969 yılında Giresun’da doğan Hasan Bitmez, El-Ezher Üniversitesi’nde yükseköğrenimini tamamladı. Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapan Bitmez, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, Arapça ve İngilizce bilmekteydi. TBMM’deki vekil sayısı 9’a düşen Saadet Partisi, bu acı kayıpla birlikte siyasi arenada duygusal bir boşluğa düşmüş durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.