TBMM’DE GERİLİM : TERÖRLE MÜCADELE VE SİYASİ PARTİ ELEŞTİRİLERİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TBMM’DE GERİLİM : TERÖRLE MÜCADELE VE SİYASİ PARTİ ELEŞTİRİLERİ

TBMM’DE GERİLİM : TERÖRLE MÜCADELE VE SİYASİ PARTİ ELEŞTİRİLERİ

ABONE OL
Aralık 13, 2023 15:13
TBMM’DE GERİLİM : TERÖRLE MÜCADELE VE SİYASİ PARTİ ELEŞTİRİLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi‘nin yaptığı konuşma, siyasi gerginliğe neden oldu. Çelebi, terörle mücadeledeki önlemlerle ilgili açıklamalarda bulunurken, CHP ve HDP’yi sert ifadelerle eleştirdi. “Savunma sanayimizde 250 yerli ürünü 175 ülkeye ihraç ediyoruz” diyen Çelebi, konuşmasında terörle mücadeleye vurgu yaparak, “Biz HDP barajı geçince partide kutlama yapmıyoruz. Biz bedava traktör dağıtmıyoruz, hain teröristlere bedava roket dağıtıyoruz. Biz Kürtlerin devleti vardır diyoruz o da Türkiye Cumhuriyeti’dir” ifadelerini kullandı.

CHP ve HDP’ye yönelik sert eleştirilerde bulunan Çelebi, “Biz en zor zamanlarda Ekrem tatile çıksın demiyoruz. Ayşe tatile çıksın anlayışını benimsiyoruz. Bu sayede 50 yıllık FETÖ’yü devletten temizliyoruz, 40 yıllık PKK’yı ülkeden temizliyoruz. Biz Demirtaş’a selam çakıp şehitlerimizin ruhunu sızlatmıyoruz” şeklinde konuştu. Konuşma sonrasında CHP ve HDP milletvekillerinden gelen sert tepkiler üzerine Çelebi, Atatürkçülük konusunda CHP’yi eleştirdi. Çelebi, “Siz Atatürk’ün partisiyiz dediniz mutabakat metinlerinde Atatürk’ten vazgeçtiniz. Siz Atatürk’ün askeriyiz dediniz Demirtaş’ın fedaisi kesildiniz. Siz Atatürk’ün izindeyiz dediniz seçimde FETÖ’ye PKK’ya umut verdiniz. İşte döneklik budur” şeklinde konuştu. Ancak, bu tür sert ifadelerin siyasi ortamı daha da gerdiği ve siyasi aktörler arasındaki diyalogun önemine vurgu yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.