TCMB,FAİZ ARTIŞINI AÇIKLADI: KREDİ KARTI FAİZLERİ VE KOMİSYONLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TCMB,FAİZ ARTIŞINI AÇIKLADI: KREDİ KARTI FAİZLERİ VE KOMİSYONLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

TCMB,FAİZ ARTIŞINI AÇIKLADI: KREDİ KARTI FAİZLERİ VE KOMİSYONLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK

ABONE OL
Aralık 21, 2023 11:54
TCMB,FAİZ ARTIŞINI AÇIKLADI: KREDİ KARTI FAİZLERİ VE KOMİSYONLARINDA DEĞİŞİKLİK YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Aralık ayında politika faizini yüzde 40’tan yüzde 42,5’e çıkartarak ekonomik önlemlerini sıkılaştırdı. Ancak, bu faiz artışının ardından kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında bir değişiklik olmayacak.

TCMB, konuya ilişkin yayınladığı bilgilendirme metninde, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranlarını belirlerken mevcut seviyeleri aşmamak adına referans orana üst sınır getirildiğini açıkladı. Referans oran, mevcut seviyesi 3,11 olarak belirlenmiş ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmamıştır.

Bu çerçevede, kredi kartı azami faiz oranları ile üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir artış olmayacak. TCMB, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarını ve üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarını belirlerken kullanılan referans oranın hesaplanmasında Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında belirlenen yöntemi kullanmaya devam edeceğini belirtti. Referans oran, 32-45 gün vadeli Türk Lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Ayrıca, TCMB, kredi kartı komisyonu ve üye işyeri azami komisyonu bildirimlerinin ardından Türk Lirası depo alım ihalelerine yönelik bir duyuru yaparak parasal aktarım mekanizmasını güçlendirmek ve sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırmak amacıyla Türk Lirası depo alım ihalelerinin düzenleneceğini açıkladı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r