Trabzonspor’da bir yılda dipten zirveye

Trabzonspor’da bir yılda dipten zirveye

ABONE OL
Kasım 18, 2021 02:12
Trabzonspor’da bir yılda dipten zirveye
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını daha da güçlendiren lider Trabzonspor, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki bir yıllık süreçte diplerden zirveye tırmandı.

Bordo-mavililer, 10 Kasım 2020 tarihinde Eddie Newton’un yerine göreve getirilen Avcı yönetiminde geçen sezonun 9. haftasından itibaren 44 lig maçına çıktı. Karadeniz ekibi bu karşılaşmalarda 27 galibiyet, 14 beraberlik alırken, sadece 3 mağlubiyet yaşadı ve başarılı bir grafik ortaya koydu. Geçen sezon ligin ilk 8 haftasında 4 mağlubiyet yaşayan Trabzonspor, Abdullah Avcı idaresindeki 32 maçta ise 18 galibiyet, 11 beraberlik ve 3 yenilgi aldı ve sezonu 4. sırada noktaladı.

Bordo-mavili takım bu sezon ise 12 haftalık bölümde ligin tek namağlup takımı olarak zirveye kuruldu. Karadeniz ekibi, 9 galibiyet, 3 beraberlikle 30 puan toplarken, en yakın rakipleri Atakaş Hatayspor ve Konyaspor’un 7 puan önünde yer aldı.

Trabzonspor’u ezeli rakiplerinin önünde şampiyonluğun en güçlü adayı haline getiren Abdullah Avcı, 247 gündür ligde mağlubiyet yüzü görmüyor. Bordo-mavililer, Avcı yönetiminde geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor’a sahasında 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 24 maçta hiç yenilmezken, 13 galibiyet, 11 beraberlik elde etti.

‘Süper’ gurur

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile TFF Süper Kupa’yı müzesine taşıdı. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda geçen sezon Medipol Başakşehir’i 2-1 yenen Karadeniz ekibi, TFF Süper Kupa’nın sahibi oldu. Bu maçta uzun yıllar çalıştığı Başakşehir’e üstünlük sağlayan Avcı kariyerinin ilk kupasını kaldırmıştı.

Deplasmanda yenilgisi yok

Bordo-mavili takım, Abdullah Avcı yönetiminde deplasmanda mağlubiyet yüzü görmedi. Karadeniz ekibi dış sahada oynadığı toplam 23 maçta 14 galibiyet ve 9 beraberlik elde etti. Deplasmanda son olarak Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başaran Trabzonspor’un 23 maçtaki puan ortalaması 2,21 olarak gerçekleşti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.