TÜRKİYE’NİN GURURU : ANKA-3 İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ,BATI MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TÜRKİYE’NİN GURURU : ANKA-3 İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ,BATI MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU

TÜRKİYE’NİN GURURU : ANKA-3 İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ,BATI MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU

ABONE OL
Aralık 29, 2023 13:02
TÜRKİYE’NİN GURURU : ANKA-3 İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ,BATI MEDYASINDA GENİŞ YANKI BULDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk hava sahalarına yeni bir insansız hava aracı daha katıldı. Türkiye’nin hava gücüne önemli bir katkı sunacak olan ANKA-3, Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretildi. Yerli imkanlarla geliştirilen ANKA III projesi, Türkiye’nin ilk dikey kuyruksuz turbofan motorlu insansız hava aracı (İHA) olarak dikkat çekiyor. ANKA-3, gerçekleştirdiği başarılı ilk uçuş ile Türk halkını gururlandırdı.
TUSAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, ANKA-3’ün ilk uçuşu 1 saat 10 dakika sürdü. Hava aracı, 8 bin feet irtifaya ulaşarak 150 knot hıza çıktı. ANKA-3, saat 08.38’de pistten teker keserek başarılı bir uçuş gerçekleştirdi.

Bu önemli test sonrasında Türk havacılığı ve insansız hava teknolojisi, Batı medyasında da geniş bir yer buldu. Alman yayın organı WELT, ANKA-3’ün başarılı uçuşunu detaylı bir şekilde analiz etti. Analizde, Türkiye’nin kendi kendine yetme kararının başarısının vurgulanarak, Batı’nın Türkiye’yi köşeye sıkıştırma amacına ulaşamadığı ifade edildi. Economie yazarı Gerhard Hegmann’ın kaleme aldığı analizde, ANKA-3’ün teknolojik açıdan başarılı olduğu ve Batı’nın Türkiye’yi ambargolarla köşeye sıkıştırma planının işe yaramadığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye’nin kendi savaş uçaklarını üretme başarısı ve yerli insansız savaş uçağı KAAN’ın yakın zamanda havalanacak olması da vurgulandı. Analizde Hegmann şu ifadeleri kullandı: “Birkaç yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin silahlanmasını buyurdu. Mevcut savaş uçağı prömiyerinin de gösterdiği gibi, program en azından teknolojik açıdan başarılı. Dolayısıyla Batı’nın hesaplarının işe yaramadığına dair pek çok gösterge var.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.