YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNİN ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ İLK ADIMI: TCMB’NİN NEW YORK ETKİNLİĞİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNİN ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ İLK ADIMI: TCMB’NİN NEW YORK ETKİNLİĞİ

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNİN ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ İLK ADIMI: TCMB’NİN NEW YORK ETKİNLİĞİ

ABONE OL
Ocak 12, 2024 08:24
YENİ EKONOMİ YÖNETİMİNİN ULUSLARARASI İLİŞKİLERDEKİ İLK ADIMI: TCMB’NİN NEW YORK ETKİNLİĞİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ SONRASI EKONOMİ YÖNETİMİ, YATIRIMCILARLA BULUŞUYOR
Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından oluşan ekonomi yönetimi, uluslararası yatırımcılarla yakın ilişkiler kurmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) ‘Yatırımcı Günü’ etkinliğinin ilk ayağı, ABD’nin New York kentinde gerçekleştirildi. ABD’nin en büyük yatırım fonlarından 200’ü aşkın üst düzey temsilcinin katıldığı etkinlikte, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye’deki para politikası ve enflasyon görünümüne dair bir sunum gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de video konferans yoluyla katıldığı toplantıda, yatırımcılardan gelen sorular da yanıtlandı.

Erkan, dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, “Dezenflasyon patikası sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız.” şeklinde açıklamada bulundu.
“Parasal sıkılaştırma adımlarını en kısa zamanda tamamlamayı öngörüyoruz” diyen Erkan, Türk lirasındaki güçlü geçişin tüketim ve ithalat talebinde azalmaya neden olduğunu ve bu sayede cari açıkta ve rezerv artışında iyileşme gözlemlediklerini ifade etti. Erkan ayrıca, sermaye girişlerinin artmasıyla rezervleri ihtiyatlı bir şekilde artırmaya devam edeceklerini belirterek, “Programımız etkili bir şekilde çalışıyor ancak sürdürülebilir fiyat istikrarı sağlanana kadar işimiz bitmiş sayılmayacak.” dedi. “Türkiye’nin CDS’i mayıs ayına kıyasla yarıdan fazla gerileyerek sert bir düşüş gösterdi. Piyasanın işaret ettiği kur oynaklığı önemli ölçüde azaldı.” diyen Erkan, 2024’ün dezenflasyon yılı olacağını sözlerine ekledi. Bankacılık sektörünün de parasal sıkılaştırma sürecinde sağlamlığını koruduğunu belirten Erkan, sermaye tamponlarının yeterli seviyelerde olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r