YSK’NIN BELİRLEDİĞİ USUL VE ESASLARLA YEREL SEÇİMLERDE PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLIYOR : İŞTE DETAYLAR!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • YSK’NIN BELİRLEDİĞİ USUL VE ESASLARLA YEREL SEÇİMLERDE PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLIYOR : İŞTE DETAYLAR!

YSK’NIN BELİRLEDİĞİ USUL VE ESASLARLA YEREL SEÇİMLERDE PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLIYOR : İŞTE DETAYLAR!

ABONE OL
Aralık 20, 2023 09:01
YSK’NIN BELİRLEDİĞİ USUL VE ESASLARLA YEREL SEÇİMLERDE PROPAGANDA DÖNEMİ BAŞLIYOR : İŞTE DETAYLAR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel Seçimlere Yönelik YSK Kararı: Propaganda Usul ve Esasları
Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Yüksek Seçim Kurulu‘nun (YSK) seçim sürecine ilişkin belirlediği usul ve esaslar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte, bu karara göre belirlenen propaganda serbestliği, süresi ve diğer detaylar…
YSK tarafından belirlenen karara göre, seçim propaganda serbestliği ve süresine ilişkin usul ve esaslar şu şekildedir:
Sözlü Propaganda Yasağı ve Miting Alanları: Seçim zamanında genel yollar, mabetler, kamu hizmeti gören bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarınca gösterilecek diğer meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yasaklanacak. Miting alanları ise 9 Mart 2024 Cumartesi gününe kadar ilçe seçim kurulları tarafından belirlenecek. Açık Yerlerde ve Üniversite Çevrelerinde Sözlü Propaganda Yasakları: Güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonuna kadar açık yerlerde ve üniversite çevrelerinde toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaklanacak. Denetim ve gözetim yetkisi, 21 Mart’tan önce mülki idari amirlerde, 21 Mart saat 23.59’dan 30 Mart saat 18.00’e kadar ise ilçe seçim kurullarında olacak. Kapalı Yerlerde Propaganda: Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar adına kapalı yer toplantıları yapılabilir. Bu toplantılarda konuşmalar, güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonuna kadar hoparlör ile dışarı verilebilecek.

Basın ve İnternet Propagandası: Siyasi partiler ve bağımsız adaylar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilir. Ancak vatandaşlara elektronik posta veya telefon numaralarına mesaj göndermek suretiyle propaganda yapmak yasak. Toplu Taşıma Araçlarında Propaganda Yasakları: 1 Ocak 2024’ten itibaren toplu taşıma araçlarında propaganda içeren her türlü yayın yasaklanacak. Ayrıca şehir içi ve dışındaki toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan araçlarda reklam yerleri de propaganda amaçlı kullanılamayacak. Milletvekillerinin Gezileri: Bakanlar ve milletvekilleri, yurt içinde yapacakları seçim propagandası gezilerini makam araçları ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla gerçekleştiremeyecek. Bu gezilere hiçbir memur da katılamayacak. Yerel seçimlere yönelik belirlenen bu usul ve esaslar çerçevesinde propaganda sürecinin düzenli ve adil bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.