ZELENSKY-BİDEN GÖRÜŞMESİ : UKRAYNA’YA YENİ YARDIM PAKETİ VE RUSYA İLE DEVAM EDEN SAVAŞ MASAYA YATIRILDI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ZELENSKY-BİDEN GÖRÜŞMESİ : UKRAYNA’YA YENİ YARDIM PAKETİ VE RUSYA İLE DEVAM EDEN SAVAŞ MASAYA YATIRILDI

ZELENSKY-BİDEN GÖRÜŞMESİ : UKRAYNA’YA YENİ YARDIM PAKETİ VE RUSYA İLE DEVAM EDEN SAVAŞ MASAYA YATIRILDI

ABONE OL
Aralık 13, 2023 14:25
ZELENSKY-BİDEN GÖRÜŞMESİ : UKRAYNA’YA YENİ YARDIM PAKETİ VE RUSYA İLE DEVAM EDEN SAVAŞ MASAYA YATIRILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma, 2022’nin Şubat ayından bu yana kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, savaşın başından beri ABD’den aldığı destekleri güncellemek amacıyla ziyaretlerini sürdürüyor. Zelensky, bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden ile üçüncü kez Beyaz Saray’da bir araya geldi.
Biden, görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Kongre’nin onaylamadığı 61 milyar dolarlık yardım paketinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir “Noel hediyesi” olacağını ifade etti. Cumhuriyetçilerin göç politikası ve güvenlikle ilgili talepleri nedeniyle yardım paketini onaylamayı ertelediği biliniyor.

Zelensky, ABD ve müttefiklerine teşekkür ederek Ukrayna’nın savaşı kazanabileceğini belirtti ve hava savunma sistemini güçlendirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya destek sağlanamayacağını ummasına rağmen ABD’nin kritik silah ve teçhizat sağlamaya devam edeceğini, bunun arasında onayladığı 200 milyon dolarlık silah ve askeri yardımın da bulunduğunu vurguladı.
ABD’nin desteğinin devam etmesi için ek finansmana ihtiyaç olduğunu belirten Biden, aksi takdirde Ukrayna’nın acil operasyonel taleplerine karşılık verme kabiliyetinin azalacağını dile getirdi. Zelensky, Ukrayna’nın başarılarından bahsederek, Rus saldırganlığına karşı diğer Avrupa uluslarını güvende tuttuklarını ifade etti.
Zelensky, gelecek yıl Ukrayna’nın gücünü artırmak için Biden ile görüştüklerini ve hava savaşını kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Ukrayna’nın savunma sanayisinin daha etkili çalışması için Amerikan savunma şirketiyle görüştüklerini ve Ukrayna’nın demokrasinin cephaneliğini dönüştürebileceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.