ABD VE İNGİLTERE’NİN YEMEN SALDIRILARINA HUSİ TEPKİSİ: ‘AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER!’
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ABD VE İNGİLTERE’NİN YEMEN SALDIRILARINA HUSİ TEPKİSİ: ‘AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER!’

ABD VE İNGİLTERE’NİN YEMEN SALDIRILARINA HUSİ TEPKİSİ: ‘AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER!’

ABONE OL
Ocak 12, 2024 11:45
ABD VE İNGİLTERE’NİN YEMEN SALDIRILARINA HUSİ TEPKİSİ: ‘AĞIR BEDEL ÖDEYECEKLER!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki Ülkenin Hava Saldırılarına Husilerden Sert Tepki: “Ağır Bedel Ödeyecekler!”

ABD ve İngiltere’ye ait savaş uçakları, Yemen’de Husilere ait hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava saldırıları, Husilerin sert tepkisiyle karşılandı. Husi yetkilileri, yapılan açıklamada, “Ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaklar” ifadesini kullanarak saldırgan ülkeleri kınadı. Özellikle İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak yapılan bu hava saldırıları, bölgede gerginliğin artmasına neden oldu.

“Gemilere Yönelik Saldırılar Devam Edecek”

Husiler tarafından yapılan açıklamada, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e karşı düzenlediği askeri saldırıların hiçbir meşru gerekçeye dayanmadığı belirtilerek, gemilere yönelik saldırıların süreceği vurgulandı. ABD ve İngiltere’nin bu saldırganlığına karşı ağır bir bedel ödemeye hazır oldukları ifade edildi.

İran’dan Kınama Geldi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği hava saldırısını kınadı. Kenani, saldırıların Yemen’in çeşitli şehirlerine yönelik olduğunu belirterek, uluslararası topluma seslenerek bölgedeki istikrarsızlığın ve güvensizliğin önüne geçilmesi için sorumlu tepki ve eylemlerin hayata geçirilmesini istedi.

Hizbullah’tan Amerika’ya Tepki

Lübnan’daki Hizbullah örgütü de ABD ve İngiltere’nin Yemen’e düzenlediği saldırılara sert tepki gösterdi. Hizbullah yetkilileri, Amerika’nın saldırganlığının, Siyonist düşmanın Gazze ve bölgedeki trajedi ve katliamlarda ABD’nin tam ortak olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Rusya BM Güvenlik Konseyi’ni Toplamaya Çağırdı

Rusya, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik askeri saldırıları hakkında BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplamaya çağırdı. Rusya’nın BM’deki daimi misyonu, 12 Ocak’ta gerçekleştirilmesi talep edilen toplantının, saldırıların uluslararası gündeme taşınması amacını taşıdığını belirtti.

Suudi Arabistan Endişeli

Suudi Arabistan, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik saldırılarına ilişkin “büyük bir endişeyle” gelişmeleri takip ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı, saldırılara karşı itidal çağrısı yaparken, tansiyonun yükselmemesi gerektiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.