ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY YOLCULUĞU: TÜRKİYE’NİN GURUR ANI!

ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY YOLCULUĞU: TÜRKİYE’NİN GURUR ANI!

ABONE OL
Ocak 19, 2024 14:26
ALPER GEZERAVCI’NIN UZAY YOLCULUĞU: TÜRKİYE’NİN GURUR ANI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihi bir anı yaşayan Alper Gezeravcı, SpaceX’in Dragon uzay aracıyla yola çıktı. Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden TSİ saat 00.49’da fırlatılan Falcon-9 roketi, başarılı bir şekilde uzaya doğru yola çıkarak Gezeravcı’yı yörüngeye taşıdı. 14 gün sürecek olan bu uzay yolculuğu sırasında Gezeravcı, üniversite ve araştırma kurumları tarafından hazırlanan 13 farklı bilimsel deneyi gerçekleştirecek, Türkiye’nin uzaydaki ilk temsilcisi olacak.

Ancak, bu tarihi anın ardında dönen espri dolu konuşmalar da unutulmadı. Sosyal medyada hızla yayılan bir espri ise CHP’li Engin Altay ile ilgili oldu. Hatırlanacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun yaptığı gizli Zoom toplantısında, CHP Milletvekili Engin Altay’ın uzay arka planı kullanması dikkat çekmişti.
Toplantı sırasında Onursal Adıgüzel‘in, “Engin Ağabey yine uzaydasın.” şeklindeki espri dolu sözleri, sosyal medyada geniş yankı bulmuştu. Engin Altay‘ın ise Adıgüzel’e, “Sağol, merhaba canım.” diyerek espriyle karşılık vermesi o anın keyifli atmosferini yansıtmıştı. Bu espri, Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun başlamasıyla bir kez daha gündeme geldi. Türkiye, hem uzay çalışmalarındaki ilerlemesi hem de espri anlayışındaki zenginliğiyle dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.