TÜRK DENİZ KUVVETLERİ, MAVİ VATAN STRATEJİSİNDE 4 YENİ ÜSTÜN PLATFORMU DEVREYE ALDI!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TÜRK DENİZ KUVVETLERİ, MAVİ VATAN STRATEJİSİNDE 4 YENİ ÜSTÜN PLATFORMU DEVREYE ALDI!

TÜRK DENİZ KUVVETLERİ, MAVİ VATAN STRATEJİSİNDE 4 YENİ ÜSTÜN PLATFORMU DEVREYE ALDI!

ABONE OL
Ocak 19, 2024 13:40
TÜRK DENİZ KUVVETLERİ, MAVİ VATAN STRATEJİSİNDE 4 YENİ ÜSTÜN PLATFORMU DEVREYE ALDI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, denizlerde gücüne güç katmaya devam ederek, üstün teknolojiye sahip 4 yeni platformunu Türk Deniz Kuvvetleri’ne teslim etti. Hava, kara ve denizde askeri araç geliştirmeyi sürdüren Türkiye, Mavi Vatan stratejisinde önemli bir adım daha attı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla gerçekleştirilen teslim töreninde, TCG Derya, TCG İstanbul, MARLIN SİDA ve TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi adlı deniz araçları hizmete alındı.

Bu araçlar arasında öne çıkan MARLIN SİDA, dünyada bir ilk olarak elektronik harp kabiliyetine sahip insansız su üstü aracı olarak dikkat çekiyor. Adını açık denizlerde yüksek süratle ilerleyebilen bir balık türünden alan MARLIN SİDA, ASELSAN ve SEFİNE Tersanesi iş birliğiyle Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda milli olarak geliştirildi. MARLIN, kıyı ve açık denizlerde savunma ve taarruz amaçlı deniz harbi operasyonlarında kullanılacak üstün bir teknolojiye sahip.

MARLIN SİDA’nın uzunluğu yaklaşık 15 metre olarak belirlenirken, otonom seyir yeteneği, yüksek manevra kabiliyeti, aktif stabilizasyon sistemi, dinamik konumlama sistemi ve su üstü ile elektronik harp kabiliyeti gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Bu gelişmelerle Türk Deniz Kuvvetleri, savunma sanayisindeki yerli ve milli üretim kabiliyetini bir adım daha ileri taşıyor. Türkiye’nin denizdeki güçlü duruşu, geliştirilen bu üstün platformlarla daha da sağlamlaşıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.