ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF : SORUŞTURMA VE DİSİPLİN SÜREÇLER BAŞLATILDI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF : SORUŞTURMA VE DİSİPLİN SÜREÇLER BAŞLATILDI

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF : SORUŞTURMA VE DİSİPLİN SÜREÇLER BAŞLATILDI

ABONE OL
Aralık 14, 2023 12:30
ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NDE TEPKİ ÇEKEN FOTOĞRAF : SORUŞTURMA VE DİSİPLİN SÜREÇLER BAŞLATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Barosu’na bağlı avukat Buket Nurşah Tekışık‘ın, Çağlayan Adliyesi’nde görevli bir savcının odasında çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşması büyük bir tartışma yarattı.
Avukat Tekışık, paylaştığı fotoğrafların altına, “Ben asla kaybetmem, ya kazanırım ya da öğrenirim” notunu düşmüştü. Bu olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, avukat Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafların çekildiği odanın sahibi savcı hakkında açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Tunç, savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Tunç, “Bu tür nahoş görüntülere yargımızda müsaade edilemez. Bu tür görüntülerle, yargının da yıpratılmasına müsaade edemeyiz.” dedi.

İstanbul Barosu da avukat Buket Nurşah Tekışık hakkında disiplin açısından soruşturma başlattı. Ayrıca, savcının görev yeri değiştirilerek Hakimler ve Savcılar Kurulu’na işlem yapılması için tutanak düzenlendiği öğrenildi. Olayın ardından sosyal medya hesabını kapatan avukat Tekışık, “Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Oda boşken çektik. Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Sadece bu kadar.” şeklinde bir açıklama yaptı. Yaşanan bu olay, adliyelerde yaşanması gerekmeyen durumların kamuoyunda nasıl tepki çektiğini bir kez daha gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.