CHP’DE HATAY ADAYLIĞI: LÜTFÜ SAVAŞ’IN TEKRAR GÖSTERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • CHP’DE HATAY ADAYLIĞI: LÜTFÜ SAVAŞ’IN TEKRAR GÖSTERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ!

CHP’DE HATAY ADAYLIĞI: LÜTFÜ SAVAŞ’IN TEKRAR GÖSTERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ!

ABONE OL
Ocak 12, 2024 10:17
CHP’DE HATAY ADAYLIĞI: LÜTFÜ SAVAŞ’IN TEKRAR GÖSTERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YEREL SEÇİMLERE YAKLAŞIRKEN CHP’DE HATAY’DA ŞAŞIRTAN KARAR
CHP, yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylarını belirleme sürecine girdi. Parti Meclisi toplantısı sonrasında birçok büyükşehir adayını açıklayan CHP’de, Hatay’daki belediye başkanlığı için alınan karar dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremlerde büyük zarar gören Hatay’da, mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi tartışmalara neden oldu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Savaş’ın tercih edilmesini “Kırsaldan acayip oy geliyor, alternatif bulamadık.” şeklinde açıkladı. Muhalifler ve kamuoyu, bu karara tepki gösterirken, Özgür Özel ise “Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hataylılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki.” şeklinde savunma yaptı. CHP’nin Hatay’daki bu tercihi, parti içinde ve yerelde geniş yankı uyandırdı. Özellikle depremzedelerin yaşadığı sorunlarla ilgili eleştirilere maruz kalan Lütfü Savaş’ın tekrar aday gösterilmesi, siyasi çevrelerde ve halk arasında büyük bir tartışma konusu haline geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.