CHP’DEN HDP’YE İTTİFAK ARAYIŞI : ÖZGÜR ÖZEL’DEN ANKARA ZİYARETİ VE GÖRÜŞME DETAYLARI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • CHP’DEN HDP’YE İTTİFAK ARAYIŞI : ÖZGÜR ÖZEL’DEN ANKARA ZİYARETİ VE GÖRÜŞME DETAYLARI

CHP’DEN HDP’YE İTTİFAK ARAYIŞI : ÖZGÜR ÖZEL’DEN ANKARA ZİYARETİ VE GÖRÜŞME DETAYLARI

ABONE OL
Aralık 13, 2023 14:52
CHP’DEN HDP’YE İTTİFAK ARAYIŞI : ÖZGÜR ÖZEL’DEN ANKARA ZİYARETİ VE GÖRÜŞME DETAYLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ittifak arayışlarını sürdürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel , daha önce İyi Parti ile görüşme girişiminde bulunsa da olumlu bir sonuç alamayarak bu kez HDP’ye yöneldi. İttifak kapılarını çalan Özgür Özel, önce Ankara’da düzenlenen bir şehit cenazesine katıldı. Ardından HDP Genel Merkezi’ne giderek HDP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi. Özel’e, görüşme sırasında genel başkan yardımcıları Gül Çiftti, Gökhan Zeybek ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti. Görüşme sonrasında yapılan ortak basın toplantısında, tarafların Türkiye’nin demokrasisi, ekonomik kriz, Kürt meselesi ve diğer önemli konular üzerinde diyalog kurdukları ifade edildi.

Toplantının ardından konuşan Özgür Özel, siyasi partiler arasındaki diyalogun demokrasi, parlamentonun üretkenliği ve toplumsal barış açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri değerlendiklerini belirten Özel, önümüzdeki süreçte de diyaloglarını sürdüreceklerini ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunları ele aldıkları görüşmenin verimli geçtiğini söyledi. Diyalog ve müzakere sürecinin sorunları çözmek adına önemli olduğunu belirten Bakırhan, bu tür görüşmelerin Türkiye demokrasisine katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Görüşme sırasında Tülay Hatimoğulları’nın, Özgür Özel‘e “CHP’nin Eş Başkanı diyesim geldi” sözleri ise dikkat çekti. Hatimoğulları, bu ifadesiyle partiler arasındaki diyaloğun samimiyetine vurgu yaparak olumlu bir atmosfer oluşturdu. Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP’nin ittifak arayışları sürerken, partinin HDP ile gerçekleştirdiği bu görüşme Türkiye siyasetinde yeni tartışmalara neden olabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.