CHP’Lİ NARLIDERE BELEDİYESİ,UKRAYNALI BİLİM İNSANI AHATANHEL KRIMSKİ’NİN ADINI TAŞIYAN PARKI AÇTI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • CHP’Lİ NARLIDERE BELEDİYESİ,UKRAYNALI BİLİM İNSANI AHATANHEL KRIMSKİ’NİN ADINI TAŞIYAN PARKI AÇTI

CHP’Lİ NARLIDERE BELEDİYESİ,UKRAYNALI BİLİM İNSANI AHATANHEL KRIMSKİ’NİN ADINI TAŞIYAN PARKI AÇTI

ABONE OL
Aralık 20, 2023 08:23
CHP’Lİ NARLIDERE BELEDİYESİ,UKRAYNALI BİLİM İNSANI AHATANHEL KRIMSKİ’NİN ADINI TAŞIYAN PARKI AÇTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlere az bir süre kala, CHP’li belediyelerin heykel yapımına tepkiler devam ediyor. İzmir’de bulunan Narlıdere Belediyesi, CHP’li Belediye Başkanı Ali Engin liderliğinde, Prof. Dr. Ahatanhel Krımski‘nin adını taşıyan bir parkın açılışını gerçekleştirdi. Parkın açılışına Ali Engin’in yanı sıra, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskyi, İzmir Ukraynalılar Derneği Başkanı Oksana Özek, ilçe protokolü, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde yapılan konuşmalardan sonra, Prof. Dr. Ahatanhel Krımski’nin heykeli kesilen kırmızı kurdeleyle birlikte açıldı. Belediye Başkanı Ali Engin, Krımski’nin UNESCO’nun önde gelen isimler listesinde yer aldığını vurgulayarak, “Narlıdere Belediyesi olarak toplumumuzda iz bırakan önemli şahsiyetlerin isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile savaşların olmadığı, barış dolu bir dünya diliyoruz. Dostluğumuzun pekiştiği parkımız, çocuklarımızın neşe içinde birlikte oynadığı, ailelerin huzurla vakit geçirdiği bir yer olarak halkımıza hizmet verecek.” dedi.
Ahatanhel Krımski, 15 Ocak 1871 tarihinde Ukrayna’da öğretmen bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Moskova’da Doğu Dilleri Enstitüsü’nde birinci lisans eğitimini tamamlayan Krımski, Moskova Üniversitesi Tarih ve Filoloji Fakültesi’nde ikinci lisans eğitimini aldı. Arapça, Farsça, Türkçe ve İslâm tarihi dersleri veren Krımski, dünya ve Doğu kültürü araştırmacısı olarak tanındı. 1918-1941 yılları arasında Kiev Üniversitesi’nde görev yapan Krımski, 25 Ocak 1942 tarihinde Kazakistan’ın Kostanay şehrinde vefat etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.