DEVA PARTİSİ’NDE GENEL SEKRETERİN İSTİFASI : SANEM OKTAR’DAN AYRILIK AÇIKLAMASI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • DEVA PARTİSİ’NDE GENEL SEKRETERİN İSTİFASI : SANEM OKTAR’DAN AYRILIK AÇIKLAMASI

DEVA PARTİSİ’NDE GENEL SEKRETERİN İSTİFASI : SANEM OKTAR’DAN AYRILIK AÇIKLAMASI

ABONE OL
Aralık 20, 2023 07:35
DEVA PARTİSİ’NDE GENEL SEKRETERİN İSTİFASI : SANEM OKTAR’DAN AYRILIK AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimlere yaklaşırken Türkiye’deki siyasi partilerde önemli gelişmeler yaşanıyor. Gözler özellikle muhalefet partileri arasındaki ittifak sürecine çevrilirken, bir yandan da parti liderleri istifalarla karşı karşıya kalıyor. Son olarak, DEVA Partisi’nde yaşanan ayrılıkla ilgili olarak parti Genel Sekreteri Sanem Oktar‘ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklaması dikkat çekti. Oktar, Aralık 2019’da kurucularından biri olarak yer aldığı DEVA Partisi’nden ayrıldığını duyurdu. Açıklamasında, partiye yönelik eleştirilerde bulunan Oktar, aynı zamanda iş dünyasından ve kadın hareketinden gelen birisi olduğunu vurgulayarak siyasete girmesinin üç temel sebebini paylaştı.

Oktar, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni değiştirmeyi hedeflediğini belirtti. Türkiye’nin parlamentodan yönetilmesi gerektiğine inanan Oktar, ikinci olarak ülkenin özgürlükçü, şeffaf ve katılımcı bir sistem kurması gerektiğini savundu. Yürütme erkinin yargı ve yasama karşısında ağırlığının demokrasiyi tehdit ettiği bir dönemde, siyaset aracılığıyla Cumhuriyet’in savunulabileceğini ifade etti. Üçüncü olarak kadınlarla ilgili meselelere vurgu yapan Oktar, kadınların siyasette ve iş hayatında daha etkin bir rol oynaması gerektiğini vurguladı. Ancak, geçen dört yılın sonunda tanık olduğu gelişmelerin hayal kırıklığı yarattığını belirterek, “Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi” ifadesini kullandı. Oktar, değişim için daha fazla heyecan duyan gençlere ve arkadaşlarına alan açmanın önemine inandığı için ayrılık kararını aldığını belirtti. Cumhuriyet’in demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliğini kazanması için mücadele eden muhalif dostlarına ve DEVA Partisi gönüldaşlarına kolaylıklar diledi. DEVA Partisi’nde yaşanan bu istifa, Türkiye’deki siyasi dinamikleri etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Partinin önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyeceği ve bu ayrılığın parti üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.