DEPREM SONRASI TÜRKİYE’NİN YENİDEN İNŞASI: BÜYÜK ÇABA, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • DEPREM SONRASI TÜRKİYE’NİN YENİDEN İNŞASI: BÜYÜK ÇABA, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA!

DEPREM SONRASI TÜRKİYE’NİN YENİDEN İNŞASI: BÜYÜK ÇABA, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA!

ABONE OL
Ocak 19, 2024 15:29
DEPREM SONRASI TÜRKİYE’NİN YENİDEN İNŞASI: BÜYÜK ÇABA, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMA!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin depremden etkilenen 11 şehrinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, “930 şantiyede, 110 bin 450 çalışma arkadaşımızla 7 gün 24 saat, yağmur çamur demeden tüm gayretimizle sahadayız” dedi.
Bakanlık, bin yılın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından bölgeyi yeniden inşa etme ve afetzedeleri yeniden yerleştirmek amacıyla yoğun bir çaba sarf ediyor. TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ve İller Bankası ekipleri, zorlu hava şartlarına ve soğuk havaya rağmen depremzedelere kalıcı konutlarını en kısa sürede teslim etmek için hummalı bir şekilde çalışıyor.


Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, deprem bölgesinde 307 bin konutun yapımını hızla sürdürdüklerini belirterek, “Bütün çabamız, gayretimiz, önceliğimiz depremzedelerimizi bir an evvel sağlam, güvenli ve sıcak yuvalarına kavuşturmak. Şehirlerimizin inşa ve ihyası için gece gündüz, dur durak bilmeden var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rezerv alanlarda 207 bin bağımsız bölümün yapımını sürdürüyor. Ayrıca, şehir merkezlerinde 50 bin konut, köylerde ise 50 bin çelik köy evi olmak üzere toplamda 307 bin konutun yapımı hızla devam ediyor.
Bakanlık, afetten zarar gören şehirlerde rezerv alanda konutlar yaparken aynı zamanda şehir meydanlarını, şehir merkezlerini ve ana caddeleri inşa ediyor. Zemini müsait olan yerlerde, Yerinde Dönüşüm projesiyle vatandaşlara Bakanlığın denetiminde, TOKİ’nin güvencesiyle kendi evlerini yerinde yapma imkânı sunuyor. Türkiye, depremzedelere destek olmak ve bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.