TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ GÜCÜ: MAVİ VATAN’A YENİ GÜÇLER!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ GÜCÜ: MAVİ VATAN’A YENİ GÜÇLER!

TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ GÜCÜ: MAVİ VATAN’A YENİ GÜÇLER!

ABONE OL
Ocak 19, 2024 15:03
TÜRKİYE’NİN SAVUNMA SANAYİSİNDEKİ GÜCÜ: MAVİ VATAN’A YENİ GÜÇLER!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, savunma sanayisindeki kararlı ilerleyişini sürdürerek bugün Yalova Sefine Tersanesi’nde gerçekleşen Mavi Vatan’a Güç: Yeni Deniz Platformları Teslimat Töreni ile bir kez daha dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi ve Marlin SİDA olmak üzere 4 deniz platformu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma alanındaki Türkiye’nin son dönemdeki projelerine vurgu yaparak, “Denizlere hakim olan cihana hakim olur” düsturunu benimseyerek ülkenin Mavi Vatan’daki etkinliğini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Savunma sanayisinde elde edilen yerlilik oranının yüzde 80’e ulaştığını vurgulayan Erdoğan, gemi inşasının yanı sıra sensör, faydalı yük, silah ve mühimmatların da yerli ve milli olarak üretildiğini söyledi.

TCG İstanbul’un Türkiye’nin yerli imkanlarla ürettiği ilk milli fırkateye olduğunu ifade eden Erdoğan, aynı zamanda elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız su üstü aracı olan Marlin SİDA’nın da Donanma’ya teslim edildiğini belirtti.
Erdoğan‘ın konuşmasında vurgulanan bir diğer önemli nokta ise Türkiye’nin bölgesindeki istikrara katkı sağlama ve buna yönelik kararlılığı oldu. Savunma sanayisinin bütçesinin 16 kat artarak 90 milyar dolara ulaştığını açıklayan Cumhurbaşkanı, Suriye ve Irak‘taki terör bataklıklarının kurutuluncaya kadar mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Türkiye, savunma sanayisindeki bu başarılarıyla kendi savaş gemisini tasarlayan 10 ülke arasında yer almanın yanı sıra, İHA ve SİHA üretiminde dünyanın ilk 4 ülkesinden biri olma başarısını elde etti. Bu, ülkenin savunma sanayisindeki tam bağımsızlık hedefine ulaşma yolunda atılan önemli adımları temsil ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.