İSTANBUL’UN ULAŞIMINA YENİ BİR SOLUK: BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI SONA YAKLAŞIYOR!
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • İSTANBUL’UN ULAŞIMINA YENİ BİR SOLUK: BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI SONA YAKLAŞIYOR!

İSTANBUL’UN ULAŞIMINA YENİ BİR SOLUK: BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI SONA YAKLAŞIYOR!

ABONE OL
Ocak 11, 2024 14:46
İSTANBUL’UN ULAŞIMINA YENİ BİR SOLUK: BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI SONA YAKLAŞIYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin ulaşım alanındaki büyük adımları aralıksız bir şekilde devam ediyor.
Bu bağlamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’a yeni bir eser kazandırmaya hazırlanıyor.
Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı‘nda sona yaklaşıldığını müjdeleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mola Gürani İstasyonu’nda yaptığı incelemelerde proje hakkında bilgi verdi.

“Hat işleri tamamlandı”
Uraloğlu, projedeki hat işlerinin tamamlandığını ifade ederek, “Kaba işler yüzde 97, ince işler yüzde 65 oranında tamamlandı.” dedi.
“Bakırköy-Kirazlı hattımız 8,4 kilometre uzunluğunda”
Projenin durumuyla ilgili bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Yapımı devam eden projeler tamamlandığında İstanbul’daki metro ağı uzunluğunun 338,8 kilometreden 394,2 kilometreye yükseleceğini” belirtti. Ayrıca, “Bakırköy-Kirazlı hattımız 8,4 kilometre uzunluğunda, 7 istasyona sahiptir. Saatte 80 km hızla hizmet verecek olan bu hat, günde 1 milyon yolcuya ulaşacak.” diye konuştu.
Projenin ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar
Bakan Uraloğlu, projenin ekonomik kazancının 25 yıllık projeksiyonda 6,1 milyar dolar olduğunu açıkladı. “İstasyonlarda yenilikçi, zarif, modern tasarımlar uyguladık. Elektromanyetik sistemlerde ise son teknoloji ürünlerini tercih ettik.” şeklinde konuştu.
Açılış Şubat sonunda
Projenin hizmete alınma tarihi hakkında da bilgi veren Uraloğlu, şubat ayını işaret ederek, “Test ve devreye alma çalışmalarına başladık. Şubat sonunda projeyi hizmete alarak İstanbul’a yeni bir hat daha kazandırmanın heyecanıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r