İYİ PARTİ’DE DERİNLEŞEN KRİZ : İSTİFALAR, İHRAÇLAR VE İTTİFAK TEPKİSİ YÖNETİMİ SARSIYOR
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • İYİ PARTİ’DE DERİNLEŞEN KRİZ : İSTİFALAR, İHRAÇLAR VE İTTİFAK TEPKİSİ YÖNETİMİ SARSIYOR

İYİ PARTİ’DE DERİNLEŞEN KRİZ : İSTİFALAR, İHRAÇLAR VE İTTİFAK TEPKİSİ YÖNETİMİ SARSIYOR

ABONE OL
Aralık 14, 2023 14:26
İYİ PARTİ’DE DERİNLEŞEN KRİZ : İSTİFALAR, İHRAÇLAR VE İTTİFAK TEPKİSİ YÖNETİMİ SARSIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti, 14-28 Mayıs seçimleri sonrasında başlayan krizi, yerel seçimlere doğru ilerlerken daha da derinleşiyor. Parti içindeki çalkantılar, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ardından yeniden yapılandırma tartışmalarıyla artarken, muhalefete yönelik eleştiriler netleşiyor ve ittifak siyasetine karşı çıkılıyor. Son olarak, İstanbul’da yapılan İBB Grup Başkanvekili seçimindeki ittifak kararının ardından İyi Parti içinde yeni bir kriz patlak verdi. İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan‘ın seçimi kazanmasının ardından, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner, İstanbul ve Ankara’da işbirliği yapılmamasını gerekçe göstererek istifa etti.

Güner, 4 Aralık’taki Genel İdare Kurulu toplantısında alınan kararı desteklemediğini belirterek, “Bağımsız bir hukukçu olarak ilkelerim doğrultusunda ülkem için mücadeleme devam edeceğim” dedi. İyi Parti’de yaşanan istifaların ve ihraçların yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok’un görevden alınması da partideki çatışmayı derinleştirdi. Geçtiğimiz mayıs ayındaki seçimlerde parlamentoya 44 milletvekili sokan İyi Parti, ardı ardına gelen istifalarla birlikte milletvekili sayısının 40’a düşmesiyle sarsılıyor. Parti içindeki bu çözülme, gelecek seçimlere doğru stratejik bir zemin oluştururken, iç çekişmelerin etkisiyle partinin siyasi gücü ve görünürlüğü tartışma konusu haline geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.