MACRON’UN PUTİN’E BARIŞ DAVETİ : PARİS’TE UKRAYNA İLE BULUŞMA ŞARTI
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • MACRON’UN PUTİN’E BARIŞ DAVETİ : PARİS’TE UKRAYNA İLE BULUŞMA ŞARTI

MACRON’UN PUTİN’E BARIŞ DAVETİ : PARİS’TE UKRAYNA İLE BULUŞMA ŞARTI

ABONE OL
Aralık 21, 2023 08:32
MACRON’UN PUTİN’E BARIŞ DAVETİ : PARİS’TE UKRAYNA İLE BULUŞMA ŞARTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna-Rusya Geriliminde Macron’un Barış Daveti: “Putin, Zelensky’yle Durumu Değiştirirse Gelebilir”
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i gelecek yıl ülkesine davet edebileceğini ancak bu davetin, Kiev ile barış görüşmelerinin gerçekleşmesine bağlı olduğunu söyledi. Macron, France 5 televizyonuna yaptığı açıklamada, Putin’in barış görüşmelerine olumlu katkıda bulunması durumunda Paris’e davet edilebileceğini ifade etti. Rus liderin bu daveti kabul etmesi halinde, Paris’e gerçekleşecek muhtemel seyahatin önündeki engel kalkmış olacak.

Macron, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir başka açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasında sürdürülebilir bir barışın sağlanmasına yardımcı olması durumunda Putin ile bir araya gelmeyi düşünebileceğini belirtmişti. Macron, bu bağlamda yaptığı açıklamalarda, Rusya’nın Ukrayna’nın kuzeyinde işlediği savaş suçlarına vurgu yaparak, barışın sağlanması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ukrayna-Rusya gerilimi, Avrupa ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar ve enerji tedarik kesintileriyle daha da artmış durumda. Avrupa’da birçok ülke, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi için çaba sarf ederken, Macron’un Putin’e yönelik daveti, ilişkilerde bir yumuşama sinyali olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmeler, uluslararası siyasetteki dengeleri ve barış sürecini etkileyebilecek nitelikte olup, yakından takip edilmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.