MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (MİT) 97 YAŞINDA: YENİ ADIM MILLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (MİT) 97 YAŞINDA: YENİ ADIM MILLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (MİT) 97 YAŞINDA: YENİ ADIM MILLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ

ABONE OL
Ocak 11, 2024 15:36
MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI (MİT) 97 YAŞINDA: YENİ ADIM MILLİ İSTİHBARAT AKADEMİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 97 yaşında…
Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında dün, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir program düzenlendi. Programda konuşan MİT Başkanı İbrahim Kalın, Milli İstihbarat’ın kuruluş yılında, Milli İstihbarat Akademisi’nden bahsetti.

İbrahim Kalın açıklamasında, “Türkiye’nin istihbarat teorisi ve metodolojisi üzerine söz sahibi bir ülke olabilmesi amacıyla Milli İstihbarat Akademisi’nin kuruluşunu gerçekleştirdiğimizi ilan etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum.” dedi.

9 Şubat 2023 tarihinde kurulan Milli İstihbarat Akademisi; istihbarat, güvenlik ve strateji alanlarını bünyesinde barındırıyor. Akademide yürütülen çalışmalar, Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak geliştirilmesine katkı sunacak. Milli İstihbarat Akademisine başvuru takvimi ise nisan ayında açıklanacak. Akademi bünyesindeki enstitülerde açılacak yüksek lisans ve doktora programlarına, üniversitelerin en az dört yıllık örgün eğitim veren ilgili lisans programlarından mezun olan ve Akademi şartlarını karşılayan herkes başvurabilecek. Adaylar, istihbarat, güvenlik, bölge çalışmaları, siber güvenlik ve kriptoloji, uydu-uzay sistemleri, yapay zeka ile veri analitiği ve benzeri programlara başvurabilecek. Milli İstihbarat Akademisi, Türkiye’nin istihbarat kapasitesini güçlendirme amacı güden önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.