TBMM’DE YAŞANAN ACI KAYIP : HASAN BİTMEZ’iN ARDINDAN TÜRK SİYASETİ YASTA
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TBMM’DE YAŞANAN ACI KAYIP : HASAN BİTMEZ’iN ARDINDAN TÜRK SİYASETİ YASTA

TBMM’DE YAŞANAN ACI KAYIP : HASAN BİTMEZ’iN ARDINDAN TÜRK SİYASETİ YASTA

ABONE OL
Aralık 14, 2023 15:50
TBMM’DE YAŞANAN ACI KAYIP : HASAN BİTMEZ’iN ARDINDAN TÜRK SİYASETİ YASTA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM’de gerçekleşen bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan üzücü olay, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez‘in kürsüde konuşma yaparken fenalaşıp yere yığılmasıyla meydana geldi. İyi Partili doktor vekil Turhan Çömez‘in müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Bitmez, maalesef tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vefat haberini paylaşarak, “Hasan Bitmez’in genel durumu dün geceden itibaren bozulmaya başlamıştı. Bugün yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 11.50 gibi vefat etti.” dedi.

Bitmez’in cenaze törenine birçok siyasi isim ve yakınları katıldı. Meclis Tören Salonu’nda gerçekleşen törende, Bitmez’in babası Salih Bitmez, eşi Safiye ve kızı Meryem Bitmez’in yanı sıra birçok siyasi lider ve milletvekili hazır bulundu. Cenaze yarın İstanbul’da Fatih Camii’nde kılınacak cuma namazının ardından Merkezefendi Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Bu acı kayıp sonucunda Saadet Partisi’nin vekil sayısı 9’a düşerken, TBMM’deki genel vekil sayısı 599’a geriledi. Giresun doğumlu Hasan Bitmez, El-Ezher Üniversitesi’nde yükseköğrenimini tamamlamış ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almış bir isimdi. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyeliği ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevleri üstlenmiş, Arapça ve İngilizce bilmekteydi. Evli ve bir çocuk babası olan Bitmez, siyasi kariyeri boyunca aktif bir rol oynamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.