TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN DİSİPLİN İHLALLERİNE SERT MÜDAHELE : ATATÜRK’E HAKARET EDENE MÜSAMAHA YOK
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN DİSİPLİN İHLALLERİNE SERT MÜDAHELE : ATATÜRK’E HAKARET EDENE MÜSAMAHA YOK

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN DİSİPLİN İHLALLERİNE SERT MÜDAHELE : ATATÜRK’E HAKARET EDENE MÜSAMAHA YOK

ABONE OL
Aralık 21, 2023 10:43
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDEN DİSİPLİN İHLALLERİNE SERT MÜDAHELE : ATATÜRK’E HAKARET EDENE MÜSAMAHA YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı’nın düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, çeşitli konular ele alındı. Toplantının odak noktalarından biri, Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda meydana gelen olaydı. Açıklamada vurgulanan önemli bir nokta, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde disiplini bozan, temel değerlere zarar verebilecek her türlü eyleme karşı müsamaha gösterilmeyeceği oldu. Tuzla Piyade Okulu olayıyla ilgili olarak, Millî anma ve kutlama günleri, törenler ve bayramlarda mevzuata uygun davranmamak, Atatürk’ün anısına saygısızlık içeren söz ve davranışlarda bulunmak gibi suçlar tespit edildiği belirtildi. Olaya karışan personel hakkında alınan önlemler arasında, geçici olarak görevden uzaklaştırma ve Yüksek Disiplin Kuruluna sevk gibi tedbirler yer aldı. Ayrıca, gözetim ve denetim sorumluluğunu taşıyan sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi. Açıklamada, olaya ilişkin idari soruşturmanın tamamlandığı ancak adli ve disiplin süreçlerinin devam ettiği ifade edildi. Adli süreç, kamuya karşı gizli bir şekilde yürütüldüğü için detaylı bilgilerin paylaşılmadığı vurgulandı. Ayrıca, henüz Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verilen personel olmadığı belirtildi. Basın toplantısında ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Atatürk sevgisine ve bağlılığına yapılan eleştirilere karşı net bir duruş sergilendi. Haksız, yakışıksız ve mesnetsiz eleştirilere karşı hukuki çerçevede hareket edileceği vurgulandı.

Sosyal medyada TSK içinde tarikat yapılanmaları olduğu iddialarıyla ilgili olarak ise Bakanlık kaynakları, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetlerini anayasa ve mevzuata uygun şekilde yürüttüğünü belirtti. Anayasa ve mevzuata aykırı eylemler tespit edildiğinde ise tavizsiz ve anında işlem yapıldığı ifade edildi. Toplantıda terörle mücadeleye de vurgu yapılarak, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 45 olduğu açıklandı. Yıl içinde ise toplamda 2 bin 120 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ayrıca, terörle mücadelede gerçekleştirilen operasyonlarda güvenlik ve huzur ortamının sürdürülmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığına vurgu yapıldı. Gazze’ye yönelik insani yardımlar konusunda da bilgi verildi. Ülkemizin Gazze’ye yönelik yardımları kapsamında 15 uçakla 228 tondan fazla insani yardım malzemesinin bölgeye sevk edildiği, ayrıca 524 Gazzeli kardeşin ülkemize getirildiği belirtildi. Yardımların koordineli bir şekilde ilgili kurumlarla gerçekleştirildiği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.