TÜRKİYE’NİN UZAY SERÜVENİNE ELEŞTİRİ YANSIMASI: ASLI AYDINTAŞBAŞ’IN GÖRÜŞÜ
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • TÜRKİYE’NİN UZAY SERÜVENİNE ELEŞTİRİ YANSIMASI: ASLI AYDINTAŞBAŞ’IN GÖRÜŞÜ

TÜRKİYE’NİN UZAY SERÜVENİNE ELEŞTİRİ YANSIMASI: ASLI AYDINTAŞBAŞ’IN GÖRÜŞÜ

ABONE OL
Ocak 19, 2024 15:57
TÜRKİYE’NİN UZAY SERÜVENİNE ELEŞTİRİ YANSIMASI: ASLI AYDINTAŞBAŞ’IN GÖRÜŞÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin uzay serüveni, Milli Uzay Programı’nın ilk adımı olan “ilk insanlı uzay misyonu” ile resmen başladı. Bu önemli yolculuğun merkezinde, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen ilk Türk astronot Alper Gezeravcı yer alıyor. Ancak, bu heyecan verici gelişme, bazı çevrelerde eleştirilere neden oldu.

Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş‘ın, Türkiye’nin uzay çalışmalarını eleştiren paylaşımı, bu süreçte gündeme geldi. 2014 yılında sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda Aydıntaşbaş, “Gülüp geçmek lazım bence. Ama işte elalem iPhone yaparken, uzaya giderken biz niye ithal Japon teknolojisiyle Marmaray ile avunuyoruz görün.” ifadeleriyle dikkat çekmişti.

Daha sonra, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Türkiye’nin Milli Uzay Programı’na ilişkin açıklamalarıyla, Aydıntaşbaş’ın eleştirileri yeniden gündeme geldi. Gazeteci, milli uzay çalışmalarına yönelik şüpheci bir bakış açısı sergileyerek, eleştiri yapmıştı.

Türkiye’nin uzaydaki bu önemli adımı, hem ülke içinde hem de uluslararası alanda geniş yankı bulurken, eleştirilerin de zaman içinde nasıl evrileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.