YUNANİSTAN BAŞBAKANI: “TÜRKİYE’NİN ABD’DEN F-16 TALEBİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIYORUZ”
  • ALSANA HABER
  • Gündem
  • YUNANİSTAN BAŞBAKANI: “TÜRKİYE’NİN ABD’DEN F-16 TALEBİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIYORUZ”

YUNANİSTAN BAŞBAKANI: “TÜRKİYE’NİN ABD’DEN F-16 TALEBİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIYORUZ”

ABONE OL
Ocak 11, 2024 15:58
YUNANİSTAN BAŞBAKANI: “TÜRKİYE’NİN ABD’DEN F-16 TALEBİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMIYORUZ”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın alma talebine ilişkin, “Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye, ABD’nin F-16 savaş uçakları tedariki konusunda adım atmasını bekliyor. Bu konuda ABD Başkanı Joe Biden’ın yeşil ışık yaktığı biliniyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunan devlet televizyonu ERT’te gündeme dair yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin ABD’den F-16 satın alma talebiyle ilgili soruya şu cevabı verdi: “Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz.” Miçotakis ayrıca, Yunanistan’ın ABD’den F-35 satın alma talebinin olgunlaştığını ve ABD’nin bu talebe yakın zamanda cevap vermesini beklediklerini ifade etti. Başbakan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ticaretin artırılması için iki ülke arasındaki diyalogun geliştirildiğini ve düzensiz göçmen sorununda iş birliğinin arttığını belirtti. Miçotakis, Ege’deki anlaşmazlıkların çözümünün hemen olmayacağını ancak iyi niyetle yaklaşacaklarını ve kırmızı çizgilerini net belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, genel iyimser hava içinde bu meselelere yaklaşmanın olumlu bir etki yarattığını vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.